Képzelt riport az Aréna Savariában

0

Szombathelyre is elérkezett az immár több mint 40 éves rockmusical, a Képzelt riport, amelyet az Aréna Savariaban adtak elő péntek este.

A Pannon Várszínház előadása méltó volt hírnevéhez, a szereplők játéka nagyszerű volt, és az ismert dallamok hallatán az ember lába önkéntelenül is mozdulni kezdett a ritmusra.

A történet szerint József, egy Magyarországról menekült New York-i férfi, elmegy az altamonti fesztiválra, hogy megkeresse feleségét aki a férfi ellenzését figyelmen kívül hagyva, elutazott oda. A különleges élményt nyújtó előadás során végig zaklatott, elborult hangulat volt érezhető hiszen egy gyilkosság történt: a Pokol Angyalai motoros banda egyik tagja leszúr egy fekete fiút, akit Meredith Hunternek hívtak, és József keresése is lehetetlen küldetésnek tűnik.

A borús hangulat alábbhagy pár percre, amikor a pár egymásra talál. Közös énekük egymásba borulva teljes boldogsággal töltötte el a nézőteret, azonban ez a boldogság hamar eltűnt egy váratlan fordulat miatt. Eszter (József felesége) drogtúladagolásban meghal, Józsefet pedig hátba szúrják, azonban ő túléli.

Az előadás mégis fantasztikus volt, ötletesen megvalósították a füves cigi elszívása utáni keszekuszaságot, a néző szinte a karakter helyében érezte magát, és a tömegjelenetek is roppant szórakoztatóak voltak benne, képesek voltak elhitetni a nézővel, hogy igen is egy Rolling Stones koncerten vagyunk. A dalok pedig tovább emelték az előadás amúgy is magas színvonalát.