Együtt-PM: a „buzilobbit” emlegető Kerényinek nincs helye a közéletben!

0

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Orbán Viktor kormányfőt, hogy haladéktalanul távolítsa el Kerényi Imrét miniszterelnöki megbízotti pozíciójából! Kerényinek nincs helye a közéletben, miután gyűlöletkeltő kijelentéseivel kiírta magát az európai emberek sorából!

Kerényi Imre miniszterelnöki különmegbízott, akiről korábban is nyilvánvaló volt, hogy szakmailag alkalmatlan a feladatára, most azt is bebizonyította, hogy méltatlan arra. Orbán Viktor kultúráért felelős főembere szerint „új úton kell elindulni, föl kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen”. Az azóta eltelt napokban többek között Kulka János színész, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, és a Magyar Színházi Társaság is elhatárolódott a visszataszító nyilatkozattól.

Az Együtt-PM Szövetség meggyőződése, hogy egy ilyen embernek nincs keresnivalója a magyar közéletben, mivel működése alkalmas arra, hogy a társadalom meghatározott csoportja ellen gyűlöletet gerjesszen. Az Együtt-PM Szövetség ezért felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy közvetlen feletteseként haladéktalanul távolítsa el Kerényi Imrét miniszterelnöki megbízotti pozíciójából!

Budapest, 2014. május 27.

Szabó Szabolcs, az Együtt-PM országgyűlési képviselője,

a Parlament kulturális bizottságának tagja

Tetszett a tartalom?