DK: Kubatov és Schiffer egyeztetett a hétvége jelentős részében

0
Schiffer András, a Lehet Más a Politika vezérszónoka felszólal a Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra címû vitanapon az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. február 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Demokratikus Koalíció szerint Schiffer András, az LMP társelnöke és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója közösen, egyeztetve töltötte a múlt hétvége egy jelentős részét Veszprémben, ahol időközi parlamenti választást tartottak. Erről Varju László, a DK alelnöke beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

    Az ellenzéki politikus az esemény elején üdvözölte, hogy a független Kész Zoltán győzelmével a parlamentben megszűnt a kormány kétharmados többsége.

    Varju László ezután azt mondta, hogy a DK aktivistái az utcán járva lettek figyelmesek arra, hogy Schiffer András és Kubatov Gábor “közösen egyeztetve, ezt a hétvégét, egy jelentős részét együtt töltötték. A Fidesz kampányközpontjában, ott találkoztak”. Megjegyezte, hogy erről fénykép is készült, “ami bejárta az internetet”. Hozzátette, ennek azért is van jelentősége, mert az elmúlt években több alkalommal is tapasztalták, hogy “gyanús, több ezer kopogtatócédula került hirtelen elő”, Illés Zoltán volt államtitkár pedig a közelmúltban arról beszélt, hogy a Fidesz az ő gyengítésére használta fel az LMP-t.

Parlamenti patkó - A parlamenti képviselők megoszlása (2015. február 23.)

    Az alelnök azt mondta, a DK összességében örül annak, hogy a “négy százalékot alig elérő LMP-nek nem sikerült megvédenie a Fidesz kétharmados többségét”. Majd arról beszélt, hogy “akkor sem, hogyha eközben még a Jobbikkal is képes együttműködni, és közösen védték a maffiaállamot”.

    Egyúttal üdvözölte, hogy a Párbeszéd Magyarországért is csatlakozott az előre hozott választásról szóló kezdeményezésükhöz.

    Varju Lászlót a sajtótájékoztató résztvevői többször, több formában is megkérdezték arról, hogy van-e fényképfelvételük vagy szemtanúval tudják-e igazolni, hogy Kubatov Gábor és Schiffer András találkoztak és egyeztettek a hétvégén Veszprémben. A DK alelnöke ezekre a kérdésekre nem adott egyértelmű igenlő választ. Úgy fogalmazott, számukra egyértelmű, hogy a Fidesz kampányközpontjában jelen volt Schiffer András is, és “mi azt gondoljuk és azt állítjuk, hogy ott az együttműködésre sor kerülhetett”. Azt is megjegyezte, hogy a két említett politikus vasárnap “nagy valószínűség szerint” találkozott. A helyben lévők pedig “egyértelműen állították és állítják, hogy igenis közös helyzetben voltak” – tette hozzá.

    Egyúttal kijelentette, hogy nem tartják életszerűnek és normálisnak, hogy az egymással versengő pártok “lényegében ugyanazt” a helyet választják maguknak.

Az LMP beperli a DK-s Varju Lászlót

    Az LMP feljelentést tesz és beperli Varju Lászlót, miután a Demokratikus Koalíció alelnöke minden alap és bizonyíték nélkül vádolta meg Schiffer Andrást, az LMP társelnökét – közölte az ellenzéki párt sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

Schiffer András, a Lehet Más a Politika vezérszónoka felszólal a Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra címû vitanapon az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. február 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Schiffer András, a Lehet Más a Politika vezérszónoka felszólal a Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra címû vitanapon az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. február 20-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

    Az LMP arra reagált, hogy Varju László szavai szerint Schiffer András és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója közösen, egyeztetve töltötte a múlt hétvége egy jelentős részét Veszprémben, ahol időközi parlamenti választást tartottak.

    Az LMP hangsúlyozta: a hétvége során sem Schiffer András, sem az LMP más politikusa nem találkozott Kubatov Gáborral, és semmilyen fideszes kampányközpontban nem jártak.

    Felhívták a figyelmet arra, hogy Varju László maga is elismerte, hogy semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani az általa megfogalmazott rágalmakat. Az LMP a leghatározottabban visszautasítja a vádakat – szögezték le.

    Az LMP kitért arra, elkeserítőnek tartják, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra sem a kormánnyal akar harcolni, hanem az ellenzék ellenzékévé kíván válni.

MTI