Jules Bianchi nem épülhetett volna fel az ideggyógyász szerint

0
hirdetés

Nem épülhetett volna fel sérüléséből Jules Bianchi Forma-1-es francia pilóta – mondta Szakács Zoltán ideggyógyász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

    Az októberben súlyos versenybalesetet szenvedett sportoló haláláról szombaton értesítette a család a nyilvánosságot. A versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt.

    A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakembere ezt úgy magyarázta: az agykéregből lefutó idegszálak károsodtak, megszűnt az összeköttetés az agykéreg és az agytörzsben lévő alsóbbrendű központok között. Tulajdonképpen tudattalanná vált, megszűntek a gondolatai és az érzései – tette hozzá, jelezve: ebből a sérüléstípusból nincs visszaút.

    A Honvédkórház ideggyógyásza arról is beszélt: míg Jules Bianchi egész agyát érte a sérülés, addig Michael Schumachernél lokális a károsodás. Ez például végtagjai mozgásában vagy személyiségében okozhat maradandó változást.

    A németek hétszeres Forma-1-es világbajnoka – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – 2013 végén síbaleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett. / MTI

Hirdetés