Újabb szerelvény indult el a Keletiből

0
Budapest, 2015. szeptember 3. Illegális bevándorlók a budapesti Keleti pályaudvar peronján 2015. szeptember 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Elindult csütörtökön, dél után az a vonat a Keletiből, amelyet nem sokkal azelőtt toltak be a pályaudvarra. Migránsok előbb tömegesen szálltak fel a szerelvényre, később azonban többen leszálltak – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A vasúttársaság utastájékoztató rendszere szerint a vonat Tatabánya, Győr felé tart és Bicskén is megáll.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a peronokon tartózkodó migránsok először pillanatok alatt ellepték a vonatot, annak ellenére, hogy a hangosbeszélő folyamatosan tájékoztatja őket: minden Nyugat-Európába tartó vonatot töröltek. Később többen leszálltak, de a vonat indulásakor is sokan voltak a szerelvényen.

Előzőleg Bicskén megállt az a migránsokkal teli vonat, amely csütörtök délelőtt indult el a budapesti Keleti pályaudvarról; az MTI helyszínen levő tudósítójának beszámolója szerint rendőrök kisebb csoportokban buszokhoz próbálják kísérni a bevándorlókat, hogy a bicskei befogadóállomásra szállíthassák őket. Mindenkit leszállítanak, aki nem rendelkezik érvényes okmányokkal.

Budapest, 2015. szeptember 3. Illegális bevándorlók a budapesti Keleti pályaudvar peronján 2015. szeptember 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2015. szeptember 3.
Illegális bevándorlók a budapesti Keleti pályaudvar peronján 2015. szeptember 3-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

KORÁBBAN ÍRTUK: Újabb vonatra szálltak fel migránsok a Keleti pályaudvaron

Újabb vonatot toltak be csütörtök délben a Keleti pályaudvarra, amely Győr felé indul; migránsok először tömegesen szálltak fel a szerelvényre, később azonban többen leszálltak – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A vasúttársaság utastájékoztató rendszere szerint a vonat 12.38 órakor indul Tatabánya, Győr felé, és Bicskén is megáll.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a peronokon tartózkodó migránsok először pillanatok alatt ellepték a vonatot, annak ellenére, hogy a hangosbeszélő folyamatosan tájékoztatja őket: minden Nyugat-Európába tartó vonatot töröltek. Később többen leszálltak a vonatról, de sokan továbbra is kitartanak. / MTI

Tetszett a tartalom?