REFLEKTORFÉNYBEN A „VADÓCOKKAL”

0

REFLEKTORFÉNYBEN A „VADÓCOKKAL”

Október végén immár második alkalommal forgatott az M2 stábja a Bárczi Géza Általános Iskolában jeleneteket a Hetedhét Gyermekhíradó részére színjátszó körünkkel, a „Vadócokkal”.    Az első forgatás témája a szólások és a közmondások volt. Sokszor hallhattuk már azt a bölcsességet, hogy „Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.”

Ennek az értelmezésnek felelt meg az a rövid kis jelenet, amit színjátszóink a forgatás során elő- adtak. A szóértelmezések témakörében pedig a „szélhámos” szó került „górcső” alá.

A második alkalommal a „Tolerancia Világnapja” (november 16.) kapcsán az M2 egy másik stábja újabb jelenetet forgatott nálunk. Rendkívül jó hangulatban telt ez alatt az idő. Az előkészületekben nagy örömmel vett részt a színjátszó kör vezetője, H. Láposi Éva és a „Vadócok” munkáját segítő könyvtáros, Sziklai Edit.

A forgatások végén riportot készítettek a szereplőkkel. Végül kíváncsi volt az M2 műsorvezetője, hogy diákjaink mit üzennének a tolerancia kapcsán a nézőknek.

Szrapek Sára 8. a osztályos tanuló válasza így hangzott: „Úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is viselkedjenek. Mindenkinek jól esik, ha megértően bánnak vele. Légy hát megértő magad is!”

Mindkét felvétel az M2 délutáni műsorában tekinthető meg, ill. felvételről visszakereshető azok számára, akik a műsoridőben nem tudták megnézni. (médiaklikk.hu)

Az immár évek óta sikeresen szereplő Színkör 16 felsős tanulóval jelenleg újabb nagy erőpróbára készül. Ismét beválogatta szereplésre a József Attila Színház a „Vadócokat” a január 10-i Ádámok és Évák Napja program színlapra kerülő műsorába. Most egy mondafeldolgozást adnak elő Attila király Páduában címmel. A próbák rendszeresen zajlanak, melyet Fehér Anna színművésznő is segít.

A Bárcziban folyó tehetséggondozás nagyszerű példája, hogy a sok odafigyelés meghozza a gyümölcsét. Rejtett képességek bontakoznak ki szemünk láttára jelenleg a színjátszó körben is.                                          -szike-

Tetszett a tartalom?