Stephen: Megérintett egy Angyal

Touched me an Angel

0

Egyszer volt – hol nem volt.

Egy évvel a világvége előtt.

Már túl voltam a műtéteken. Csoda volt mikor a tüdőmbe friss levegőt szívtam, és a világvége nem az utca vége volt. Az egyetlen, ami elrontotta az örömöm – az állandó gerincfájdalom.

A sok fekvés meg a gyógyászati kínzóeszközök következménye. Ajánlottak egy masszőrt, de figyelmeztettek, ne számítsak hagyományos megoldásra. Átverésnek gondoltam, de azért egy próbát megért. Másrészt vonzódok a nem százas dolgokhoz, ezért telefonon megbeszéltem az első találkozót. Akkor már a világvége hajnala volt – és tavasz. A Margit híd pesti hídfőjétől egy kevés gyaloglás után megtaláltam a bérházat. Csengetés. Egy kedves női hang invitált fel a 2. emeletre.

Elindultam a csigalépcsőn. A 2. emeleten egy nyitott ajtó várt. Az ajtóban egy harmincas szőke bombázó cicanadrágban. Bemutatkoztunk. A meglepetés csak folytatódott mikor beléptem az ajtón. A szoba szinte üres volt – a fal mellet körbe gyertyák – s egy CD lejátszó.

A lejátszóból halk indiai zene tette még misztikusabbá és sejtelmesebbé a teret. Átöltöztem.

S folytatódtak a meglepetések. A hölgy rám ült – s pár mozdulattal kitekerte a lábamat, miközben szólt a zene – s mi beszélgettünk – mindenről. Az 1 óra alatt szinte minden testrészem volt valami természetellenes pózba. A végén, kábán – kimosottan – mint akin átment egy úthenger – kicsit szédülve letámolyogtam az utcára. Mikorra a villamoshoz értem már éreztem az 1 óra kínzás eredményét, szinte megújultam. Már akkor eldöntöttem, hogy megyek újból. Ettől kezdve hetente kétszer újból átéltem ezt a tisztító kúrát. Közben teltek múltak a hónapok. A gerincem már nem fájt – de valahogy szükségem volt erre a testi és lelki megtisztulásra. Emberileg közel kerültünk egymáshoz – már a magán dolgainkat is megbeszéltük. Az egyik ilyen alkalommal – az óra végén egy kérdéssel fordult hozzám:

-Látod a szoba sarkában az angyalokat?
-Nem látom – válaszoltam.
-Nem baj.
-Most ők veled mennek – mondta.
-Hát – jöjjenek.

Alig vártam, hogy leérjek. Az utcán kitört belőlem a nevetés.

Angyalok – akik elkísérnek – jó vicc. A biztonság kedvéért felnéztem, de csak a felhőtlen eget láttam.

Bár szeretem a misztikus történteket – de csak ha azokban nem én vagyok az egyik szereplő.

Így azután mindent kitaláltam az angyalok szórakoztatására.

Pirosba átvágtam 4 sávos autóúton – ugyanazon a buszon utaztam egy egész nap – úgy hogy óránként leszálltam – mégis ugyanarra szálltam vissza.

Lassan abbahagytam a kísérletet, s kezdtem elfelejteni a történetet.

Múltak a hónapok – évek. Az élet megcáfolta hitetlenségem. Visszagondolva párszor részem volt angyali érintésben – Évi – Jackie és most Eszter. Mind véletlenül történt – vagy tán nincsenek véletlenek? Juditot John Sokoloff révén ismertem meg. A róla szóló cikket magyarul küldtem át, gondolva, hogy web fordítóval lefordítja, s így az eredetit látja (képekkel, videóval). John azonban ismerősétől, Judy Esthertől kért segítséget a fordításban.

Judy Esther (Judit Eszter) zeneszerző, s egyik szerzeményét – a Hópihéket – átküldte nekem John.

S ezekkel a hópihékkel kezdődött az ismeretségünk. Hallgattam szerzeményeit, beszélgettünk a neten keresztül.

S végül egy riport kerekedett ki a beszélgetéseinkből.

– Mesélj magadról!
Pedagógus családban nőttem fel, Sajóbábonyban majd Miskolcon. Később Budapestre kötöztünk (20 évvel ezelőtt). Van egy fiú ikertestvérem, Péter. Férjem német, 3 gyönyörű gyermekem van. Éltem Német országban (München) és Erdélyben (Nagyszeben) is a férjem szakmája miatt.
A foglalkozásom óvodapedagógus. Beszélek németül, angolul, románul és természetesen magyarul.

– Megosztanád gondolataidat magadról és a zenei világodról?
Az én egyszerű történetem az emberek szeretetéről, segítőkészségéről és jóakaratáról szól – és mindez az interneten keresztül.
Igaz gyerekkoromban tanultam egy rövid ideig zongorázni, 1-2 éven keresztül, ami éppen csak az alapok megtanulására volt jó. Akkor nem élveztem úgy, mint ahogyan most teszem. Csak egy pár évvel ezelőtt, 40 éves korom körül kezdtem el újra zongorázni. Megkomponáltam az első dalomat, amit az akusztikus zongorámon játszva vettem fel (ami elég rossz minőségű volt) és aminek a Dreams – Álmok címet adtam. Judit Eszter nevemből Judyesther-t formáltam és a videót feltöltöttem a YouTube-ra.

Kellemes meglepetésként ért, hogy néhányan kedvesen hozzászóltak, így bátorítva engem, további új darabok szerzésére.
Már több számot komponáltam és jó visszajelzéseket kaptam – elismert zeneszerzőktől és zenészektől is, mint John Sokoloff, Nadia Cripps, Randy Badazz Alpert, Kathryn Toyama és Julia Oros. Ennek nagyon örültem és úgy gondoltam meg kell tudakolnom, hogyan tudnék én is jó minőségű felvételt készíteni. Ebben volt segítségemre Gianni Latrofa, Olasz zenész és zeneszerző. Millió köszönet érte.
Ezután megtudtam Kathryn Toyama-tól (Cariforniai zeneszerző) hogy ‘mastering’-re is szükségem lesz a jó minőséghez és rajta keresztül megismertem Paul Speer-t (Memphisböl) aki a mai napig minden felvételemet CD minőségűre dolgozza. Ö 16 saját albumot készített idáig. Nagyszerű zenész és ember.

Meg kell említenem Robert King (Californiából) nevét is, aki megkeresett, hogy elkészíti a kottákat a darabjaimhoz. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek is és hihetetlennek tartottam. Mindig kételkedtem magamban, hogy a darabjaim biztosan ‘sántítanak’ egy-két helyen, mert én nem igazán tanultam zongorázni. Robert King, aki 40 éve zongoratanár megnyugtatott, hogy minden rendben a számaimmal. Ö is motivált nagyon, köszönet érte.

Sok- sok szerencsém volt, mert fantasztikus emberekkel hozott össze az internet és a zene világa. A mai napig tartom a kapcsolatot az említett személyekkel. Nekik, a barátaimnak és a családomnak köszönhetem, hogy folytattam és fejlődhettem a zeneszerzésben, ami ma fontos szerepet tölt be az életemben.

Jelenleg az 5. albumomat készítem. Minden egyes számom kötődik egy élményhez, hangulathoz, ami éppen körülvesz.
Hálás vagyok, hogy rátaláltam erre a tevékenységre, ami nem csak nekem, hanem sok embernek szerez örömöt és megnyugtató perceket.
– Köszönöm én is a riportot és az élményt – Just Keep Going.
A riporttal egy időben elkészült az első közös videónk is.

Judy Esther – Touched by Love – piano – Megérintett a Szerelem

U.I.: Csak rázd meg magad – Alice-é változol – átlépsz a tükrön, és csodák várnak rád.