LMP: Segítséget azoknak, akiknek nincs idejük segítséget kérni  – LMP

0
hirdetés


Magyarországon a napokban mindenki vizsgázik: vizsgázunk túlélésből, vizsgázunk kreativitásból, de emberségből is. Kétségkívül az egyik legnagyobb teher most azokon van, akiknek nem csak magukról, hanem a családjukról is megnövekedett terhek között kell gondoskodniuk. Ilyenek a nagycsaládosok, de az egyszülős családok is.

Ezek az édesanyák hatalmas feladat előtt állnak – minden otthon maradó gyermek egyedi fejlesztést igényel, amihez most a szülők asszisztálnak. Közben a munkájukról, bevásárlásról is gondoskodniuk kell, ami már 2 gyerek mellett is hatalmas teher. A nagyszülők most nem segíthetnek, a családok pedig egyedül maradnak a problémájukkal. Sokan már most is nélkülöznek, hiszen elveszítették az állásukat, vagy a gyermekneveléssel nem tudják összeegyeztetni munkájukat.

Kérjük, hogy a kormány a rendkívüli helyzet idején is támogassa kiemelten a családokat. A munkájukból kiesett szülők több gyerek mellett hamar felélik tartalékaikat és könnyen földönfutóvá válhatnak. A munkanélkülieknek járó albérlettámogatás és a megemelt családi pótlék bevezetése jelen helyzetben életeket menthetne. Ehhez persze szükséges lenne a munkanélküli ellátásra jelentkezés elektronizálására is.

Egy országos szintű veszélyhelyzetnek is vannak kisebb és nagyobb vesztesei, annak pedig kisebb-nagyobb hangadói. Épp ezért nagyon fontos, hogy azok, akiknek a szülői terheiken túl nem jut erejük hangot adni, ugyanúgy megkapják a segítséget.

Hirdetés

Hohn Krisztinaországgyűlési képviselő

 Forrás: LMP