Vas megyében négy párt és egy civil szervezet állított megyei listát

  0
  hirdetés

      Szombathely, 2014. szeptember 10., szerda (MTI) – Vas megyében öt jelölőszervezet megyei közgyűlési listáját vették nyilvántartásba – tájékoztatta az MTI-t Stankovits György megyei aljegyző szerdán.

      Közölte: a megyében a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, valamint a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület tudott megyei területi listát állítani.

      Hozzátette: az LMP formailag hibás íveket adott le, amelyekről hiányzott az aláírást gyűjtő neve és aláírása, valamint az ajánlások száma is kevesebb volt a szükségesnél, az Együtt – A Korszakváltók Pártja összegyűjtött ajánlásainak száma  pedig nem érte el a szükséges mennyiség felét sem.

      Négy évvel ezelőtt a 15 tagú Vas Megyei Közgyűlésben a Fidesz-KDNP 11, az MSZP 2, a Jobbik és a Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom pedig egy-egy mandátumot szerzett.

      Augusztusban a kistelepülési önkormányzati vezetőket tömörítő Szolidaritás a Vidékkel elnevezésű civil szervezet szövetségre lépett a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesülettel, most utóbbi neve alatt közösen állítottak megyei listát.

  Hirdetés