Magyar baloldali fiatalok demonstráltak az Európai Parlamentben

0
hirdetés

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa – tudatta a képviselő hivatala az MTI-vel.

    A Magyarország több mint harminc településéről érkezett fiatalok egy öt pontból álló kiáltványt is elfogadtak, amelyben a 25 év alattiak teljes foglalkoztatását és az ifjúsági garancia mielőbbi megvalósítását követelik. Emellett a kiáltványban elfogadhatatlannak nevezik azt, hogy a magyar kormány szerintük semmibe veszi a fiatalok véleményét, ezért az őket érintő kérdésekben rendszeres és érdemi egyeztetést szorgalmaznak.

https://www.facebook.com/pages/Ujhelyi-István-dr/
https://www.facebook.com/pages/Ujhelyi-István-dr/

    A kiáltvány emellett az oktatás központosítását is kifogásolja, és azt követeli, hogy a kormány “ne rombolja tovább a magyar felső- és közoktatási rendszert”. A fiatalok azt is világossá teszik, hogy nem akarnak emigrálni, s elfogadhatatlannak tartják, hogy magyar fiatalok százezrei “kénytelenek gazdasági kényszerből külföldre menekülni”. A magyar kormánytól és minden politikai döntéshozótól ezért azt követelik, hogy tegyenek lépéseket a kivándorlási folyamat feltartóztatására.

    Mint hivatala közlemény útján tudatta, Ujhelyi István ígéretet tett arra, hogy minden lehetséges fórumon képviselni fogja a fiatalok érdekeit és a kiáltványban foglaltakat, amelyek fogalmazásában ő maga is részt vett.

mti

Hirdetés