hirdetés

Időpont: 2015. január 28. – február 14.

Helyszín: AGORA – Gyermekek Háza

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében, az AGORA – Gyermekek Házában 2015. január 28-én 15.00 órakor nyílik meg az óvodások és iskolások részére meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázat kiállítása.

A pályázat népszerűsége hét év óta töretlen, és nagy népszerűségnek örvend a kisebb és nagyobb alkotó gyermekek, diákok és az őket inspiráló pedagógusok és felkészítők körében.  A pályázati kiírás lehetőséget ad a magyar népmesék világának képi megjelenítésére, mely az egyik legkedveltebb téma e korosztályok körében. A gyerekek szabadon választott népmeséket vagy klasszikus gyermekmeséket dolgoztak fel, a mesékre jellemző cselekmény vagy mesehős ábrázolásával. Kedveltté vált a jeles napok, népszokások képi ábrázolása is, melyet az idén is sok pályázó választott témájául. A felső tagozatos diákok a mesék mellett népballadákat illusztráltak.

Az alkotások szabadon választott technikákkal készültek, többnyire grafikai vagy sokszorosított grafikai eljárással.

Hirdetés

A felhívásra 786 pályamunka érkezett, majd a szakmai válogatás urán a zsűri (Rasperger József képzőművész és Bőczén Lászlóné rajztanár, a vizuális kultúra szakembere) 316 alkotást, ezek közül 36 díjazott rajzot választott ki a tárlatra. A beérkezett pályamunkák magas színvonalát mutatja, hogy idén a szokásosnál jóval több a kiállításon bemutatott alkotás.

A kiállítást Horváthné Nagy Katalin rendező, bábszínész nyitja meg.

Bár a pályázati kiírás a Vas megyei alkotókat szólította meg elsősorban, az idei év kiállítási anyaga különleges abból a szempontból is, hogy befogadta a távolabbi megyék alkotóinak rajzait is pl. Berettyóújfalu, Székesfehérvár, Bekecs, sőt Marosvásárhely településéről is.

A kiállítás február 14-ig tekinthető meg az AGORA – Gyermekek Házában, hétköznap 8.00-17.00 között, szombatonként 9.00-12.00 óráig.