Te is nyomod metrón a gombot? Tudtad, hogy felesleges?!

2


Nagy port kavart tavaly októberi cikkünk, melyben enyhén szólva alig értettük, hogy miért nyomják meg az új metrókocsikon a leszállásjelző gombot, amikor az ajtók amúgy is automatikusan, mindenhol nyílódnak. Mai videónkban, ennek a miértjét próbáltuk megtalálni.

Meglepett minket, hogy bár szinte mindenki tudja, hogy felesleges a gombot megnyomni, mégis megteszik. Volt, aki egyenesen késztetést érez néha erre.

Természetesen megkerestük az illetékeseket, és már nyugodtan mondhatjuk minden kétkedőnek: NEM KELL megnyomni a gombokat, az ajtók nem fognak előbb kinyílni ettől. Hiába tehát a gomb és a matrica.

Az ajtónyitó gombok kezelése jelenleg nem szükséges, az állomásokon a járművezető, illetve az automatika a peron felőli oldalon valamennyi ajtót kinyitja. Az egyedi ajtónyitási funkciótól a BKV idegenkedik, a rendszer alkalmas lenne erre.” – mondta el hírportálunknak Györök Balázs, a Metróért Egyesület alelnöke. „A gombok kezelése nincs hatással a folyamatra, tehát egyelőre felesleges azokat megnyomni.” – zárta.