Bicskén visszaszállnak a migránsok a vonatra

0
Budapest, 2015. szeptember 3. Illegális bevándorlók egy Sopronba tartó vonatnál a Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A rendőrség sorfala között a bevándorlók sorra szállnak vissza a Bicskén veszteglő vonatra – jelentették a helyszínről az MTI tudósítói csütörtök kora délután.

A tudósítók beszámolója szerint a síneket az állomás épülete előtti parkolóval összekötő aluljáróból a rendőrök visszaterelték a peronhoz az addig leszállt mintegy 100 bevándorlót, akiknek a zöme felnőtt férfi, de a csoportban néhány nő és gyerek is látható volt.

A bicskei pályaudvar fogad vonatokat, Győr felől már több szerelvény is áthaladt, illetve megállt az állomáson. Az arról leszálló utasokat rendőrök kísérték ki a pályaudvarról a bevándorlók között – számoltak be az MTI tudósítói.

A budapesti Keleti pályaudvarról csütörtök reggel indult el egy szerelvény nyugati irányba, a vonat azonban Bicskén megállt. A rendőrök tolmács segítségével tájékoztatták a migránsokat, hogy érvényes okmányok nélkül nem tudnak továbbutazni, a bicskei táborban ugyanakkor étellel és szállással várják őket. A migránsokat megpróbálták buszokhoz terelni, azonban ez nem járt sikerrel, mert a síneket a pályaudvar előtti parkolóval összekötő aluljáróból nem mentek fel és azt skandálták, hogy “No camp!” vagyis azt, hogy nem akarnak a táborba menni.

Csütörtökön, dél után egy újabb a vonat indult el a Keletiből, amelyet nem sokkal azelőtt toltak be a pályaudvarra. Migránsok előbb tömegesen szálltak fel a szerelvényre, később azonban többen leszálltak – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. / MTI

Tetszett a tartalom?