Az idei lett az eddigi egyik legjobb Savaria Karnevál

0

Az utóbbi években mi is többször kritizáltuk a Savaria Karnevált. Mérei Tamásék után érezhető volt a változás: a költségek redukálása nem segített a karnevál megítélésén.

Az idei azonban más volt. Már Budapestről indulva a szentendrei HÉV-en arról beszélgettek a pestiek, hogy az esti vonattal utaznak le Szombathelyre a karnevál miatt. A 18:10-es IC ezért jól meg is telt.

Az igazi sokk akkor ért, amikor szombat délután sikerült kiérni a Fő térre. Baromi sok az ember, talán a korábbi évekhez képest is több. Mondhatjuk, a tizennyolc éves karnevál kinőtte magát. Ideje lenne terjeszkedni területileg, hiszen nem annyira jó, ha a lábunkra tolják a babakocsit, vagy állandóan nekünk jönnek a tömegben.

A tömeg igazi fesztiválérzést ad: ingyenes koncertek, sör, bor, pálinka, hotdog… Talán pár év, és a nagyszínpad előtt itt is lesz VIP terület?

Nem néznénk furán, a karnevál kinőtte magát, és hatalmas növekedési potenciál van benne. Az emberek tényleg szeretik, szerte az országból, sőt távolabbról is érkeznek, és bár nincsenek világsztárok, de a felhozatalra nem lehet panasz. Az irány jó, az idei különösen.

Egy negatívum volt, a felvonulók száma, és azok szegényes produkciója. Régebben jobban belevonták a közönséget a karneváli életérzésbe.

Nagy öröm, hogy városunknak ilyen többnapos eseménye van. Hajrá Karnevál, boldog 18. szülinapot, üdv a felnőttek között!

VIDEÓ

GALÉRIA

Tetszett a tartalom?