hirdetés

Olvasom a negatív kommenteket a Red Bull Air Race-szel kapcsolatban.

Napokig lehetne vitatkozni azon, hogy kinek tetszik, meg kinek nem, hiszem mint mindenről, erről a sportról is megoszlanak a vélemények.

Tény, aki éjjel dolgozik, az nappal nem tud aludni a folyamatosan zúgó gépek miatt. Aki az ideiglenes lezárások felé menne, azoknak okozhat fejtörést az alternatív útvonal megtalálása. De legalább van program, legalább szombaton és vasárnap összesen 150 ezer ember kilátogatott és szórakozott. A közlekedés meg nem volt vészesen kaotikus, hamar oda lehetett jutni a rendezvényre. Aki aludt volna, annak persze rossz volt, de tény:

  • a műsort a világ különböző részein közvetítették a TV-k, gyönyörű képet mutatva Budapest turisztikai látványosságairól;
  • a rendezvény összehozta az embereket, ami nem mellesleg ingyen biztosított folyamatos kikapcsolódást két napon át 150 000 látogatónak;
  • profi világversenyt nézhettünk méterekről;
  • sokan voltak, de a legnagyobb tumultusban is lehetett elsősoros kilátást találni.

Ami probléma volt, és nem csak fikázás, az az, hogy 90%-os kedvezménnyel adta a főváros a város fontos területeit. Ezen mondjuk lehetne háborogni. Mert azon felesleges, hogy kinek tetszik, kinek nem. Nem lehet mindenki motorsport rajongó, aki meg az, az hadd élvezze már pár napig.  Ennyi, felesleges ezt az egészet ennél jobban túltolni.