Átvette az ellenzék a hatalmat a Fidesztől Szombathelyen!

0
hirdetés

Megváltoztak az erőviszonyok Szombathelyen, a Fidesz-túlerős megyeszékhelyen: a legutóbbi közgyűlésen az ellenzék átvette a hatalmat, a Fideszes városvezetés köpni-nyelni nem tudott, lányos zavarukban már csak folyamatos migránsozásra futotta tőlük.

Szombathelyen egyenlő arányban vettek részt a közgyűlésen a kormánypártiak és az ellenzékiek (baloldal és Jobbik), a mérleg nyelvét egy korábbi Fideszes, 2014-től a Pro Savaria színeiben induló képviselő, Molnár Miklós billentette a Fidesz oldalára. Ezért a közgyűlés rendre el tudta nyomni az ellenzéki javaslatokat, míg a sajátjaikat rendszeresen gond nélkül keresztül tudták vinni a közgyűlésen. Taroltak, mint az úthenger, a szombathelyi médiaközpont is csupa Fideszes propagandát nyomatott, a városháza az utóbbi időben már nem adott ki előre heti tervet a képviselők programjairól – a Köz-Hírt már évek óta nem is tájékoztatták a vasi megyeszékhelyt érintő ügyekről.

Aztán Molnár és Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester összemorrant az utóbbi időben, Molnár megszavazta a túlóratörvény megtagadását az önkormányzati tulajdonú cégek vonatkozásában. Ezt aztán Puskás árulásnak vette, Molnár pedig már a baloldallal készült a csütörtöki közgyűlésre.

Ezáltal a mérleg nyelve már az ellenzékiek térfelére fordult, a Fidesz kínjában fenyőfával torlaszolta el a közgyűlés bejáratát, időt húzott, és szinte mindenre csak migránsozással válaszolt, a csapat még az anyukájukat Hende Csabát, a térség Fideszes országgyűlési képviselőjét is iderendelte Budapestről. A baloldal pedig normalizálásba kezdett: megszavazták, hogy a sajtó ismét előre ismerhesse a képviselők tervezett heti programját (reméljük, jövő héttől mi is kapunk belőle!), leváltották a médiaközpont vetetőjét, helyére a megyei napilap korábbi igazgatóját, Halmágyi Miklóst nevezték ki. A költségvetésre a Fideszes időhúzás miatt már azonban nem maradt idő, éjfélig a napirendi pontok feléig sem jutottak.

Hirdetés

Eközben az események motivációt adnak a Fidesz ámokfutásával egyet nem értőknek: lehet még napsütés, és lehet még tavasz. Ősszel önkormányzati választások lesznek, ha így megy, lesz újra nyár Szombathelyen? És adnak a szombathelyi események kellő muníciót az országos politikai ellenzéknek? Nemsokára kiderül.

Címlapképünk egy korábbi szombathelyi közgyűlésen készült.