LMP: A főváros hirdessen klímavészhelyzetet! – LMP

0
hirdetésA főváros hirdessen klímavészhelyzetet! Gál József, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője kezdeményezi, hogy Budapest hirdessen klímavészhelyzetet. Az éghajlatváltozás napi szinten keseríti meg az emberek életét, ezért New York és Párizs után a magyar településeknek is cselekvési tervet kell készíteniük a felmelegedés megállítása érdekében.

A budapesti klímacselekvési tervnek a következőeket kell tartalmaznia:

– Fel kell készülni a rendkívüli időjárási helyzetekre.– Lakossági épületenergetikai beruházásokat kell indítani, hogy már lakossági szinten is minél több energiát spóroljunk ezzel csökkentve a klímaváltozást.– Belsőudvar-programot kell hirdetni, mert a belvárosban a legtöbb udvar lebetonozott, és nem biztosított a télen keletkezett csapadék gyűjtése sem, hogy az nyáron felhasználható legyen.– A dugódíjat mielőbb be kell vezetni.– Nem szabad több dízelüzemű autóbuszt beszerezni, át kell állni az elektromosakra.– A dízelüzemű járműveket ki kell tiltani a belvárosból.

A klímacselekvési tervet az agglomerációs településeknek és a Pest megyei önkormányzatnak közösen kell kidolgoznia, mely előírná valamennyi fővárosi döntés éghajlati és környezeti hatásának vizsgálatát.

Az LMP valamennyi önkormányzati képviselője hasonló határozati javaslatot terjeszt saját településének közgyűlése elé.

HirdetésForrás: LMP