A hét közepén nyitotta meg kapuit a Velencei tónál az EFOTT. A pénteki napon zenélt többek között az Irie Maffia, a Kowalsky meg a vega, és a Punnany Massif.

A többnyire tizenéves korosztály között a nagyszínpad felől a kempingbe igyekezve ezen cikk megírásán töröm a fejem. Hogy vezessem be az olvasókat a fesztiválba?

Ez egy nagy vagy egy kis fesztivál?

Merthogy mégsem egy Sziget a területét tekintve, de nem is egy Alterába. És igazából jobban átgondolva egész nap ez a kettősség volt bennem:

Van itt sok színpad, rengeteg vendéglátóegységgel, de mellette látszik, hogy a hulladékkezelés nem annyira profi: sokszor hiányolom a kukákat, vagy éppen a táblákat, hogy egy-egy helyszín merre található. A fesztivál területén az utak sem túl simák és kitaposottak, nem is beszélve a kemping területéről, ahol bár nyírtak füvet, de 10 centis szalmadarabok szúrják át a sátor alját.

A másik oldalról meg ott van az a profizmus, ami sokszor még másik fesztiválokon nincs meg:

  • Egyből a vasútállomás mellől a fesztivál főbejáratáig visz 400 forintért egy fesztiválbusz, de most jön a még menőbb dolog:
  • A fesztivál összeállt egy taxitársasággal, akiknél írtó menő módon appon keresztül lehet taxit rendelni, előre látni a viteldíjat, illetve appon keresztül, kártyáról is lehet fizetni. Bár a Sound-on is lenne ilyen szolgáltatás, ami a hiénázas végét jelenthetné. Az ötlet miatt rohadt nagy pacsi az EFOTT-nak!
  • Ha már app, baromi menő EFOTT appot gyúrtak össze, ahol majdnem minden fontos infó megtalálható.
  • Évről évre egyre királyabb fellépőket hívnak, és amúgy a sör és a kaja sem annyira pofátlanul drága.
  • Na, meg a Sound-hoz hasonlóan itt is van vízpart.
  • Ja, és hát végül a jegyárakat tekintve sem nevezhető drágának a fesztivál.

Hát így. Kinek mi. Kinek nagy, kinek kicsi. Mindenesetre nekünk nagyon bejött eddig.

Itt pedig egy képgaléria jön a pénteki napról:

Minden jog fenntartva! Köz-Hír fotók: Bokor István

Tetszett a tartalom?