Elképesztően drága árakkal vár az idei VOLT fesztivál

Egy kétfős társaságnak, szállással, étkezéssel, italozással összesen 574.810 forintba is kerülhet az idei VOLT!

0

Két év kihagyás után idén ismét bepörög a fesztiválszezon – a covid járvány után azonban elképesztően magas árakkal találja szembe magát az, aki úgy dönt, hogy június 21-25 között Sopronba látogat. Kiszámoltuk, hogy jelenleg mennyibe kerül az ötnapos fesztiválozás.

Durván magas árak várják azokat, aki a covid járvány után önfeledt szórakozásra, fesztiválra vágynak. Az idei évet a soproni VOLT fesztivál kezdi – mely mögül a két alapító nemrég jelentette be, hogy kihátrál. Kíváncsiak voltunk, mennyi pénzzel készüljön az, aki a nyári szünetet egy kis kikapcsolódással kezdené – jócskán megrakott pénztárcával kell készülni.

Az ötnapos bérlet 74.990 forintba kerül, erre jön rá a 6.900 forintos kempingjegy, és aki például Pestről utazik, a kétszer 10.990 forintos transzfer.

Vagyis, mindösszesen már 103.870-en forintnál tartunk, és még nem ettünk, és nem is ittunk semmit, és csupán egy sátorban alszunk. Bár pontosan még nem tudjuk, de ha 1.000 forintos korsónkénti sör árral számolunk, és a nyári nagy melegben hármat is megiszunk, akkor 1.000x3x5, vagyis 15 ezer forintot adhatunk még hozzá a költségeinkhez. Ehhez hozzájön a reggeli például 3 ezer forintért, és az ebéd és vacsora 5-5 ezer forintért, az étkezés miatt az összeghez még nyugodtan csapjunk hozzá legalább 65 ezer forintot.

Vagyis egy főre, 5 napra, sátorban(!), étkezéssel és napi három sörrel számolva

183.870 forintba kerül!

De ha nem szeretnénk a porban és sátorban aludni, a bookingon most a legolcsóbb szállást 221.050 forintért találunk:

Vagyis egy kétfős társaságnak, szállással, étkezéssel, italozással összesen 574.810 forintba kerül az idei VOLT!

Ez fejenként 287.405 magyar forint.

Nappali tagozatos diákok 15 ezer forint kedvezményt kapnak, vagyis ők a fentiek alapján sátorban 168.870 forintot költenek, míg aki például a fenti szálláson alszik kb. 272.405 forintot költ összesen. Mindezek mellett például egy hét a csodás Szantorinin, szállással és repjeggyel: 99.830 Ft-ba kerül.

Kétségtelen, két év kiesés volt a fesztiválszezonban, de az árak még egy felnőtt pénztárcájának is húzósak, nem beszélve egy diákról (akik az amúgy is magas albérletárak mellett kénytelenek sokszor diákmunkát vállalni, és mellette még a fesztiválra spórolni, mindemellett a felsőoktatási intézményekben jól teljesíteni).

Már a legutóbbi fesztivál sem sikeredett a legfényesebbre, akkor a megszokottól eltérően kicsivel arrébb helyezték a fesztivált a korábbi években megszokottakhoz képeset, a koncertek között Orbán beszédeket toltak a nagyszínpad óriáskivetítőin. A milliárdos összegű terepépítés közben nem futotta előre kialakított árnyékos helyre sem, így a hőguta megelőzése érdekében egy-egy szponzor-installáció árnyékában üldögéltek az emberek. Vízcsapok sem voltak nagyon, csak a széleken jól eldugva a WC-k mellett.

Akkori (2019-es) cikkünkben ezt írtuk: “Reméljük, jövőre lesz több víz, simább terep, JÓVAL TÖBB árnyék, kevesebb reklám, és semmi politika.” – hát, ez majd a Facebookról kiderül, ugyanis 2014 óta újságunkat – idén először – már nem hívták meg. Mi csak a legjobakat reméljük a fesztiválnak, hiszen eddig ez volt a kis ziges-zúgos, olcsó, fiatalos, hipszter fesztivál tele ragyogó tinédzserekkel és hatalmas bulikkal.

A fesztiválszezon a VOLT fesztivál után Zamárdiban, a Balaton Sound-dal folytatódik (2022. JÚNIUS 29. – JÚLIUS 2.).

Helyszíni cikkeink az elmúlt évekből:

2019Rendszerváltás a VOLT Fesztiválon – Képgaléria


2018Vasárnap hajnalban ért véget Magyarország egyik legfontosabb turisztikai eseménye, a 26. Telekom VOLT Fesztivál


2017160 ezer vendég a 25. VOLT-on


2016Képek! Majkával, Halott Pénzzel és Wiz Khalifával csütörtökön a VOLTon! és Micsoda képgaléria! Átadták a Petőfi Zenei Díjakat a VOLTon! és Megkezdődött a VOLT fesztivál Sopronban


2015Ütős képgaléria a VOLT utolsó, szombati napjáról! és Áder János a klímaváltozásról beszélt fesztiválozóknak és Ilyen volt a VOLT nulladik napja! – Galéria és Elkezdődött a 23. VOLT Fesztivál


2014Látogatórekorddal zárt a VOLT Fesztivál és VIDEÓ: VOLTon voltunk és Nagykép: Volton voltunk csütörtökön és Elstartolt a VOLT Fesztivál és VIDEÓ: Interjú a Volt fesztivál főszervezőjével | koz-hir.hu és VIDEÓN: Elkezdődött a 22. Volt fesztivál | koz-hir.hu

Tetszett a tartalom?