A 2019-es VOLT másabb volt mint az eddigiek. Jóval másabb.

A fesztivál szervezőitől idén is csak napijegyet kaptunk, így próbáltunk ott lenni mindenhol, hogy A-tól Z-ig bejárjuk a fesztivált.

Merthogy ebben az évben egy kicsit máshol van helyileg, méterekkel arrébb, mint korábban. Persze előtte megnyugtattak mindenkit, hogy nyugi, könnyű lesz odatalálni, mégis elég nehezen találni a bejáratot, óriás feliratokra, és nem kis plakát méretű táblákra számítottam. Bent is ugyanez fogadott. A már megszokott helyszínekből semmi sem ott van, ahol eddig, már nincsenek zeg-zugok, minden egy óriási rét és tér. Sem a WC-k, sem a vízpontok kitáblázása nem sikerült annyira jól, mint a rengeteg szponzor reklámé. Mert hát volt Coca Cola kamion, sörreklám, pálinkareklám, Telekom szponzorációk dögivel. Ezek már-már túlzásba mentek, nem beszélve arról, hogy a koncertek között

Orbán beszédeket toltak a nagyszínpad óriáskivetítőin.

Kicsit már kezdett sok lenni a pofánkba nyomott reklámokból meg a miniszterelnökből, ezért árnyékot kerestünk.

Csakhogy a milliárdos összegű terepépítés közben nem futotta előre kialakított árnyékos helyre sem, így a hőguta megelőzése érdekében egy-egy szponzor-installáció árnyékában üldögéltek az emberek. Vízcsapok sem voltak nagyon, csak a széleken jól eldugva a WC-k mellett. Pedig a Szigeten például ilyenek is vannak. Ja, meg a terep is olyan huplis volt, hogy már azon gondolkodtam, hogy inkább nem próbálom ki az új környezettudatos pohárban a sört, mert itt még alkohol nélkül is alig állok a lábamon, egy bokaficamot így nem kockáztatnék.

Ami maradt jó, az a koncertek, pénteken Sopronban volt Paddy and the rats, Anna and the Barbies, Irie Maffie, Majka, és a Black Eyed Peas is. Ezekről alább képgalériát is találhatsz.

Reméljük, jövőre lesz több víz, simább terep, JÓVAL TÖBB árnyék, kevesebb reklám, és semmi politika. Mert ezután a kemény sorosozós, egymást alázó politikai évad után a fesztiválozók rohadtul nem Orbánra kíváncsiak. Erre megvannak az egyéb fesztiváljai az efféle hajlammal rendelkezőknek.

Tetszett a tartalom?