MÁVINFORM HÍREK – 16. hét, 2015. 04. 13-tól   

  Pályafelújítások és menetrendi módosítások a vasútvonalakon

  0
  hirdetés

  Budapest, 2015. április 10., péntek A vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt néhány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az ideiglenes menetrendi változásokról a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es telefonszámán adnak tájékoztatást. A részletes menetrendet megtalálják a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.

  Belföldi vasúti hírek

  A Budapest–Esztergom vasútvonalon a vasúti pálya átépítése miatt a vonatok továbbra is csak Esztergom és Pilisvörösvár között közlekednek. Piliscsaba–Pilisvörösvár–Budapest-Árpád híd VOLÁN autóbusz állomás útvonalon vonatpótló autóbuszokkal utazhatnak.    

  Hirdetmény

  Vonatpótló

  Hirdetmény4vonal

  Hirdetés

  Hirdetmény5vonal

  _______________________

  A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom–Rajka vasútvonalán végzett pályafelújítás miatt április 11-től április 24-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vágányzár ideje alatt a Szombathely–Csorna útirányon át közlekedő InterCity vonatok kerülő útvonalon, Sopron érintésével közlekednek. Az InterCity vonatok a kizárólag Sopron-Szombathely között utazók részére nem vehetők igénybe. Az IC vonatok Szombathely és Répcelak között nem közlekednek, az eljutás vonatpótló autóbuszokkal lehetséges. Répcelak állomásról az IC vonatok utasait Csorna, Győr, Budapest felé, illetve felől – vonatpótló autóbusszal szállítják Kapuvár vasútállomásra, ahonnan átszállással biztosítják a továbbutazást.

  Hirdetmény

  Hirdetmény2

  Hirdetmény3

  Hirdetmény4

  ________________________

  Veszprém és Ajka között április 13-tól április 17-ig pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vasútvonalon a vonatok menetrendje módosul. Veszprém és Ajka között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

  Hirdetmény20vonal

  Hirdetmény25vonal

  Székesfehérvár és Pétfürdő között április 18-tól április 22-ig pályakarbantartás miatt a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vasútvonalon a vonatok menetrendje módosul. A Székesfehérvár–Várpalota–Pétfürdő állomások közötti szakaszon az utasoknak vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

  Hirdetmény20vonal

  Hirdetmény25vonal 

  1. számú főút Várpalota elkerülő építése

  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a kivitelező SDD Konzorcium megkezdte a 8. számú főút Várpalota elkerülő szakaszának építését. A Székesfehérvár – Szombathely 20. számú vasútvonalat Várpalota állomás közelében két helyen keresztezi az épülő út. Ezeknél a keresztezéseknél egy-egy közúti aluljáró épül. Az építés vasúti előkészítése idején április 17-től 22-ig a vonatok helyett buszok közlekednek Székesfehérvár és Pétfürdő között.

  Az aluljárók építése miatt a forgalmi vágányt és a felsővezetéket a vállalkozónak ideiglenes nyomvonalra kell áthelyeznie. Az ideiglenes nyomvonalak kivitelezése csak teljes vágányzár mellett valósítható meg, ezért 2015. április 17-én 22.00 óra és április 23-án 5.00 óra között Székesfehérvár és Pétfürdő közötti szakaszon a vonatok nem közlekednek. A vonatok pótlására a MÁV vonatpótló autóbuszokat indít. A buszokra Székesfehérvár, Várpalota és Pétfürdő állomásokon a felvételi épületek előtt kijelölt helyen lehet majd felszállni. A Budapest Déli – Szombathely viszonylatú személyvonatok menetrendje Budapest Déli – Székesfehérvár állomások között, a hosszabb közúti menetidő és a hosszabb székesfehérvári átszállási idő miatt kis mértékben változni fog. A változások és a vonatpótló buszok menetrendje érdekében kérjük, figyeljék a MÁV hirdetményeit.

  ________________________

  Balatonakarattya és Balatonkenese között április 13-tól április 17-ig pályakarbantartási munkák miatt a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A munkák miatt Csajág, illetve Balatonakarattya és Balatonkenese állomások között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

  Hirdetmény

  Szabadbattyán – Balatonakali-Dörgicse állomások között április 18-tól április 29-ig karbantartási munkák miatt a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Szabadbattyán, illetve Lepsény és Balatonakali-Dörgicse állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

  Hirdetmény

  _______________________

  A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon, a Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti pályafelújítás, illetve a székesfehérvári állomás átépítése miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Lepsény és Szántód-Kőröshegy állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

  A Budapest–Tapolca vonalon változás, hogy néhány gyorsvonat kerülő útirányon: Pusztaszabolcson át, Székesfehérvár érintése nélkül közlekedik. A székesfehérvári állomás átépítése miatt a Székesfehérvár–Sárbogárd vasútvonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A G43-as járatok meghosszabbított útvonalon Kőbánya-Kispest és Lepsény között közlekednek.

  Hirdetmény29

  Hirdetmény30

  Hirdetmény30a

  Hirdetmény44

  Hirdetmény45

  Hirdetmény26

  Hirdetmény36

  _______________________

  A Kaposvár–Siófok vasútvonalon június 1-jéig karbantartást végeznek. Ádánd és Siófok között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, a vonal menetrendje ennek megfelelően módosult.

  Hirdetmény

  _______________________

  Vác állomás átépítésének újabb fázisában április 26-ig a Budapest-Nyugati pályaudvar–Vác–Szob vasútvonalon valamennyi vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A csatlakozások biztosítása érdekében egyes zónázó vonatok Vác-Alsóváros megállóhelyen megállnak, menetrendi időadataik ezért eltérnek a többi zónázó vonat menetrendjétől. A Budapest-Nyugati pályaudvar–Vácrátót–Vác vasútvonalon, a Vác-Alsóváros és Vác közötti vasúti pályát az átépítési munkák miatt lezárják a vonatközlekedés elől. A vonatok helyett Vácrátót/Vác-Alsóváros–Vác, Galcsek utca Volánbusz megálló/Kisvác Volánbusz megálló között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

  Hirdetmény70vonal

  Hirdetmény71vonal

  ________________________

  A Vác–Diósjenő–Balassagyarmat vasútvonalon április 17-ig Vác és Diósjenő között pálya karbantartási munkák miatt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. Az autóbuszok útvonala: Vác, Galcsek u. VOLÁN autóbuszmegálló és Diósjenő vasútállomás, valamint Vác, Galcsek u. VOLÁN autóbuszmegálló és Magyarkút-Irmaforrás.

  Hirdetmény

  ________________________

  Gödöllő – Aszód között pályakarbantartást végeznek április 12-től április 17-ig. A munkák miatt néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A vágányzár ideje alatt a Budapest-Keletiből 18:35 órakor induló személyvonat nem közlekedik, helyette Budapest-Keleti–Hatvan között az S5508 számú vonat áll meg. A Budapest-Keletiből 19:35 órakor induló vonat nem közlekedik, helyette Budapest-Keleti–Hatvan állomások között a 5008 számú vonattal utazhatnak. A Budapest-Keletiből 19:05 órakor induló S15838 sz. vonat Budapest-Keleti–Hatvan állomások között nem közlekedik. A Hatvanból Budapest-Keleti pályaudvarra 19:11 órakor és 20:13 órakor induló személyvonat is kimarad a menetrendből.

  Hirdetmény

  ________________________

  A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon pályafelújítást végeznek április 9-től július 11-ig. A vonatok menetrendje módosul, illetve Szerencs–Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szegi és Erdőbénye vasúti megállóhelyeket a vonatpótló buszok nem érintik.

  Hirdetmény

  ________________________

  A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon április 9-től június 5-ig a Szolnok–Püspökladány közötti pályafelújítások miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt az Ady Endre és Bihar nemzetközi InterCity vonatok nem közlekednek. A csatlakozó vonalak menetrendjét is módosították a fővonalihoz kapcsolódva. 

  Hirdetmény100

  Hirdetmény100a

  Hirdetmény101

  Hirdetmény120a

  Hirdetmény110

  Hirdetmény116

  ________________________

  A Budapest–Szolnok–Békéscsaba vasútvonalon Békéscsaba állomás átépítése miatt április 9-től június 8-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vonalon is módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok és csak Kétegyháza állomásig közlekednek. Békéscsaba és Kétegyháza között az eljutást a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon közlekedő vonatokkal biztosítja a MÁV.  

  Hirdetmény120vonal

  Hirdetmény121vonal

  Hirdetmény128vonal

  Hirdetmény130vonal

  Hirdetmény135vonal

  ________________________

  Pestszentimre – Ócsa állomások között április 18-tól 19-ig karbantartási munkák miatt a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Kőbánya-Kispest és Ócsa állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

  Hirdetmény

  _____________________

  NEMZETKÖZi vasúti hírek

  A München Hbf–Budapest-Keleti pályaudvar között közlekedő 463-as számú Kálmán Imre EuroNight vonat Wien Hauptbahnhof (főpályaudvar) állomáson is megáll: Wien Hauptbahnhof érkezik: 6:18 órakor, indul: 6.26 órakor.

  _____________________

  Értesítjük a Németországba, illetve Ausztriába utazókat, hogy április 26-ig pályaépítési munkálatok miatt a közvetlen nemzetközi vonatok közlekedésében változások várhatók.

  Hirdetmény

  Hirdetmény

  Hirdetmény

  _____________________

  A horvát vasúti pályafelújítás miatt április 17-ig az Agram InterCity vonatpár helyett Botovo–Kapronca (Koprivnica) állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik.

  __________________

  INFORMÁCIÓK A RÁdiók közlekedési híreiBEN

  A fenti vágányzárakról és az ezzel együtt járó korlátozásokról, menetrendi változásokról hétfőtől péntekig érdemes meghallgatni a MÁVINFORM menetrendszerű bejelentkezéseit is a különböző rádióadásokban.

  A Kossuth Rádió Hajnal–Táj című műsora 5 óra 28 perckor a hírek előtt, egy óra múlva pedig a 180 perc című műsor hírei előtt 6 óra 28 perckor kapcsolja adásba ügyeletes kollégánkat. A Kossuthon a délutáni Krónika hírei után 16 óra 08 perc körüli időpontban hallható a MÁVINFORM.

  A Lánchíd Rádióban reggel 7 óra 18 perckor és 8 óra 18 perckor, majd 16 óra 25 perckor vannak MÁVINFORM aktuális híradások egy-egy percben. A Magyar Katolikus Rádió hallgatóit a nap indulásakor 6 óra 30 perckor és 7 óra 30 perckor tájékoztatjuk a vasúti közlekedési helyzetképről. A Rádió Q hullámhosszán 7 óra 02 perckor és 16 óra 32 perckor mondjuk el a fontos utazási tudnivalókat.

  MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM