Gyurcsány: nehéz indulatok nélkül beszélni az álbróker-botrányról

0
Karcag, 2015. április 21. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumán Vadai Ágnes alelnökkel Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett. MTI Fotó: Mészáros János

Nagyon nehéz szenvedélyek és indulatok nélkül beszélni és megnyugtató mondatokat mondani az álbróker-botrány kapcsán, mert senki nem tudja, mit történt – utalt a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-vel kapcsolatos hírekre a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke országjáró körútja karcagi helyszínén, a sétálóutcán megjelent mintegy ötven ember előtt.

Karcag, 2015. április 21. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumán Vadai Ágnes alelnökkel Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett. MTI Fotó: Mészáros János
Karcag, 2015. április 21.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumán Vadai Ágnes alelnökkel Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett.
MTI Fotó: Mészáros János

    Gyurcsány Ferenc elmondta: a Kun-Mediátor húsz százalék kamatot ígért az ügyfeleknek, ami egy minimális pénzügyi ismeretekkel rendelkező ember számára is gyanús.

    Miért nem tűnt fel semmi a rendőrség gazdaságvédelmi részének, a pénzintézeteknek? – tette fel a kérdést.

    A DK elnöke szerint a kisvárosok elveszítették erejüket, erre megoldást kell találni. Hozzátette: megérti az ország jelenlegi helyzete miatti radikális megnyilvánulásokat, de mint mondta, “ma a legradikálisabb válasz megmaradni normálisnak és mérsékeltnek”.

Karcag, 2015. április 21. Ellentüntetõk Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumának közelében Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett. MTI Fotó: Mészáros János
Karcag, 2015. április 21.
Ellentüntetõk Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumának közelében Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett.
MTI Fotó: Mészáros János

    Állítása szerint “iszonyatos szükségben szenvednek sokan”, rengeteg uniós pénzt költenek az országban, még sincs jólét. Megjegyezte: több orvos megy el az országból, mint amennyit képeznek.

    Gyurcsány Ferenc arra kérte a jelenlevőket, hogy ” vegyék birtokukba a várost, a megyét, és ne ijedjenek meg, ha valakinek nem tetszik, ha politizálnak”.

    Kiemelte: nem politizálni szeretne, hanem azt, hogy az emberek büszke polgárok legyenek, hogy akarjanak valódi polgári részvételt, és ne térjenek ki a vita elől, mert az építő lehet.

Karcag, 2015. április 21. Kovács Sándor (Fidesz-KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyûlés elnöke (b) beszél Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének utcafórumán Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett. MTI Fotó: Mészáros János
Karcag, 2015. április 21.
Kovács Sándor (Fidesz-KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyûlés elnöke (b) beszél Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének utcafórumán Karcag fõtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésû utcafórumával országjárást kezdett.
MTI Fotó: Mészáros János

    Az eseményen részt vett Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke.

    Egy tucatnyi Fidesz-szimpatizáns “Mit keresel itt?”, “Szemkilövető szégyelld magad!” feliratú lapokat tartott maga elé, a jobbikosok hasonló feliratokkal tüntettek a DK elnök bekiabálásokkal kísért beszéde közben. / MTI