KÖRKÉRDÉS: Vélemények a kvótareferendumról

Olvasóinkat kérdeztük

0
hirdetés

Zsuzsanna – London Nem kellene ebből politikai vitat kavarni, mert most arról van szó, hogy erőt és egységet kell felmutatni Brüsszelnek. Mindegy, hogy milyen hatása lesz, ez egy döntő lépés, az első előrelépés az unió életében.

Most, hogy a Visegrádi négyek így összetartanak, most kellene példát mutatni és nem „beinteni” a magyaroknak, mint ahogy az ellenzék plakátja mutatja. Undorítóak!


Edit – Budapest A kvótareferendum? Gondolataim erről: Megszavazták, hogy, megszavazhatjuk, hogy mit nem akarunk mi. Erre költhetünk 5 milliárd forintot. Aztán, ha megszavaztuk, az EU úgyis azt csinál, amit jónak lát. Mi megszavaztuk, hogy EU-s tagok akarunk lenni. Az EU-s támogatásokat elfogadtuk, az alig 2000 embert befogadása pedig úgy néz ki, súlyos teher. Félünk még attól is, hogy terroristák és erőszakos, dologtalan emberek is lesznek a menekültek között, bár senki sem mondta, hogy válogatás nélkül kell mindenkit befogadni. Mi van, ha épp egy Nobel-díjra érdemes tudóspalánta vagy egy második Teréz anya ácsorog a határnál. Segítenünk kell! Persze nem árt előbb a kulcslyukon kinézni, kinek is nyitunk ajtót.


Tibor – Osló Én ’56-óta élek itt, de a lelkemben magyar vagyok. Figyelem mi történik “otthon”, hallgatom a híreket, nézem a tévét, főleg az M1-et, mert ott sokszor van híradó. Érdekelnek az események. És elmondom a  feleségemnek, fiamnak, lányomnak, unokáimnak. A népszavazás? Nagyon jó szerintem, hogy kikérik az emberek véleményét: kikkel akarnak élni, dolgozni és mi legyen az ország sorsa! A mi időnkben ilyen nem volt! Éppen ezért nem értem, miért civakodnak az ellenzéki pártok, mikor most össze kellene fogni. Most nem elnökválasztásról, pártgyőzelemről van szó, hanem a magyarságról! Úgy egészében! Mert ha ellepik az országot ott is a migránsok, az igen-re szavazók is megbánják. Nem lesznek soha többé győztesek, mert a megszámlálhatatlan migráns őket is legyőzi. Azokat nem érdekli, ki melyik párt tagja. Nekik étel, ital, lakás kell, aztán mecseteket építenek, de dolgozni? Az itt sem akarnak! Azért is mondom: most össze kell fogyni a magyaroknak!


Friderika – Kaposvár Mi a véleményem? Az, hogy nagyon is szükséges! Csak így tudjuk megmutatni, hogy egységesek vagyunk (ha nem is teljesen), és hagyományaink, életmódunk,  emlékeink megvédését akarjuk. Én elmegyek szavazni. És a fiam is… meg a barátai is. Nem mindegy, hogy milyenek lesznek a következő évek, évtizedek, kikkel kell – vagy nem kell – együtt élnünk.

Hirdetés

Mi anyák, már voltunk fiatalok, a gyermekeiNk most azok, és azután? Mi vár az országunkra, a megyénkre, a városunkra, az utcánkra, a házunkra??? Ezzel a szavazással ezt döntjük el.


Gyöngyi – Szombathely A sok különböző állásfoglalás ellenére, én fontosnak tartom a kvótareferendumot és így a népszavazás sikerességét. Szerintem akinek gyermeke, családja van, nem is gondolkodhat másképpen. Ha a “menekültek” valóban azok lennének, akkor boldogan elfogadnák a felajánlott segítséget, bárhol is legyen az. De ahol a menedékkérő akar feltételeket szabni, ott másról van szó… Én és a férjem nem fogjuk megérni ami következhet, de nem mindegy, hogy az utánunk következő nemzedéknek mit hagyunk magunk után. Én mindenképpen elmegyek szavazni és ezt a férjem is megteszi, mert ez nem függhet pártállástól. Annál sokkal, de sokkal nagyobb a tét!