KÖRKÉRDÉS: Vélemények a NYUGDÍJ KORHATÁR EMELÉSÉRŐL

0

Barátné Kerekes Ágnes –  nyugdíjas –   Szombathely

Most passzolok. Én 40 év után mentem el és elégedett vagyok. Ez olyan mint amikor korábban 55 év volt a megengedett a hölgyeknél. Tudom, hogy a jelenlegi nyugdíjkassza nem tartható, ezért próbálkoznak minél tovább bent tartani a munkába a munkaképes (nyugdíj mellet úgyis dolgozó) embereket!


Pékné M. Ágnes – ny. pedagógus – Szombathely

Úgy tudom, 63,5 év lesz! Az nagyon sok! Aki tisztességgel felnevel 2-3 gyereket az elfárad idő előtt… Hát!  Én is rendesen elfáradtam a 40 éves munkaviszony alatt. De most már van 9 unokánk, és tudom, miért és kiért fáradok!!!!


Pál Márton – ny. könyvtáros – Simontornya

Mit mondhatok erről… Véleményt? 63,5 év most a korhatár. Én már nyugdíjas vagyok…!


 Juhász József  – nyugdíjas – Sárvár

Én már elég régóta nyugdíjas vagyok. Kaptam egy festékmérgezést, azzal százalékoltak le. A nyugdíj-korhatárról mondhatnám azt, hogy 60 év lenne a normális, akkor nem kellene évente emelni. Akinek meg van egészsége, meg kedve, az meg dolgozzon tovább a nyugdíja mellett, ha akar! Szerintem most, ahogy adóznak a nyugdíjasok az jó. Amit az államnak kell fizetni szerintem az reális.


Kovács Zoltánné – nyugdíjas  – Szombathely

Nehéz a mai világban bármihez is hozzászólni mert a másik oldal egyszerre megbélyegez. Én jó dolognak tartom a nők 40 éves munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíját. Az én véleményem szerint az ideális nyugdíj korhatár nőknél 55 év a férfiak esetében 60 év lenne. De ez már újra nem valósul meg Az EU tagállamok többségében magasabb a nyugdíj korhatár és emelés várható tovább de az ellenzék mindent meg tesz hogy minden intézkedést, törvénymódosítást negatív színben tüntet fel, megpróbálva ezzel az embereket összezavarni


Susanna Maria Aboni  – ny. üzletvezető – London

Itt Britanniában 64 év a korhatár, de nagyon sokan tovább dolgoznak. Az állam által fizetett nyugdíj nagyon kevés, nem egészen 500 font. Ha valaki özvegy, akkor kicsit több: 700 font körülkap. Az emberek takarékoskodnak, biztosításokat kötnek, dolgoznak… így aztán meg lehet élni belőle. A nyugdíjasok mar nem fizetnek lakáshitelt és egyéb hiteleket, a pénzt magukra költik. Ebben az országban nagyon fejlett az önkéntesség. A nyugdíjasok nagy része önkéntesként dolgozik főleg  szociális területen. A legtöbben különféle „charity” üzletekben dolgoznak. Önkéntesként nem kapnak fizetést, de kivétel nélkül mind szívesen csinálja. Az okok általában megegyeznek: segíteni akarnak, ez az első szempont, a második, hogy társaságban legyenek, a harmadik, hogy legyen elfoglaltságuk és dolgoztassák az agyukat. Itt is szó van a nyugdíj korhatár felemeléséről, de senkitől nem hallottam, hogy tiltakozott volna, hiszen ez egy hosszú folyamat, és az emberek értik miről van szó! Nem is hergelik a különféle partok az embereket egymás ellen ebben a témában. Nem értem Magyarországon miért?