Kormányszóvivő: Európa nem engedheti meg magának a migrációt

0
Budapest, 2015. április 24. Kovács Zoltán kormányszóvivõ sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2015. április 24-én a bevándorlásügyben kezdeményezett nemzeti konzultációról. A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Európa nem engedheti meg magának, hogy évről évre migránsok milliói érkezzenek a területére illegálisan – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.Kovács Zoltán azt mondta: onnantól kezdve, hogy tömegessé válik a migráció, csak a következményeivel lehet foglalkozni. Magyarország ezzel szemben az illegális bevándorlás okait próbálja megszüntetni.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, “nagyon komoly erők” akarják elfogadtatni a kötelező betelepítési kvótát az európai uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján. A visegrádi négyek ugyanakkor együtt állnak ki a mechanizmus ellen – tette hozzá.

Egyes államok tavalyi felelőtlenségéért nem szabad egész Európának felelősséget vállalnia – hangsúlyozta Kovács Zoltán.