LMP: A kormány EU-s pénzekből éhező gyerekektől lop el segélycsomagokat

0
hirdetés


Fotó: LMP sajtó

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a 98. Korrupcióinfón egy EU által finanszírozott, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív programmal kapcsolatos pénzügyi visszásságokat mutatta be.  

Az LMP társelnöke korrupcióinfó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a projektben korábban egymilliárd forintból állítottak össze nagyjából ötezer forintnyi segélycsomagokat szegény gyermekeknek: elképesztő kormánypropagandával átszőve, gyomorforgató módon osztogatták azokat.

A sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos kiemelte, hogy most azonban megjelent az új, 13 milliárdos segélycsomag-osztogató projekt. Ebből az összegből mintegy 2 millió segélycsomagot akart az EMMI Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósága beszerezni.

Hirdetés

A közbeszerzésen nyertes ajánlatot a Halker Kft. által vezetett konzorcium tette. Az LMP úgy látja, komoly aggályokra ad alapot, hogy a négy ajánlatból hármat kizártak. Az LMP álláspontja szerint felháborító, hogy kettő ajánlatot az aránytalanul alacsony ár miatt zártak ki. 

Az LMP véleménye szerint a képlet egyszerű: a legszegényebb gyerekeknek szánt, pontosan meghatározott tartalmú élelmiszercsomagoknál kizárták azokat  az ajánlatokat, amelyekkel több élelmiszercsomagot is vásárolhattak volna. 

Az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján kifejtette: sok közbeszerzési piszkos manipulációt látott már, de ez az ügy kifejezetten aljas csalásnak tekinthető, hiszen éhező gyermekeket segítenének EU-s forrásból, de egy sor ajánlatot kizárnak, mert azok túl olcsóak – így tulajdonképpen a kormány az afrikai banánköztársaságokban megszokott, a helyi maffia nemzetközi segélyeinek lesápolási rendszerét hozta létre.

Az LMP jelen közleményt a közpénzből finanszírozott MTI tudósítása helyett adja ki immáron sokadik alkalommal.

LMP sajtó

 

Pin It

Ajánlott cikkek

n
","connect_hash":"ae10b8d64585742e6f99a48aac43fe20"}]; /* ]]> */


LMP

Forrás: LMP