Együttműködés a természeti kincseink védelemében

0

A Kecskeméti Vadaskertben 3 napon át várták az érdeklődőket a megyeszékhely rendőrei az állatok világnapja alkalmából rendezett programsorozaton.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunság Nemzeti Park Igazgatósága már több éve együttműködnek, és preventív tevékenységet végeznek a természeti kincsek megóvása érdekében.

Az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett eseménysorozatnak a Kecskeméti Vadaskert vezetője biztosított teret a vadaskert több pontján. A megyeszékhelyi rendőrség munkatársai három napon keresztül várták a programokra látogatókat, amely 2021. október 2-án vette kezdetét.

Az esemény fókuszában a vadon élő állatok védelme, a környezetszennyezés hatása az állatvilágra, és a felelős állattartás állt. A megelőzési szakemberek játékos feladatokkal, puzzle és memória kirakókkal, illetve kifestőkkel hívták fel a figyelmet a szabálykövető viselkedésre a vadaskertben, és az erdőkben egyaránt. Ezeket figyelemfelhívó képekkel is szemléltették. A programra látogatók palackposta segítségével „üzenhettek” az állatok védelme érdekében.

A rendőrségi felkészülést Lendvai Mária – a Kiskunság Nemzeti Park Igazgatósága oktatási osztályának egykori munkatársa – önkéntesként segítette. Az általa felnevelt madarak szabadon engedése megható, és ünnepi eseménye volt az Állatok Világnapja programnapon jelen lévő gyermekeknek és felnőtteknek.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/egyuttmukodes-a-termeszeti-kincseink-vedelemeben

قالب وردپرس