Fidesz: a népszavazás megállíthatja Brüsszelt

0
Körmend, 2016. május 2. A migránsok elsõ csoportja érkezik busszal a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes befogadó táborba 2016. május 2-án. MTI Fotó: Varga György

A magyar emberek a népszavazással megállíthatják Brüsszelt és nemet mondhatnak a kényszerbetelepítésre – reagálta a Fidesz-frakció kedden a Kúria döntésére.

    A Kúria szerint lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében, a bírói testület ugyanis kedden elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítő határozata ellen benyújtott jogorvoslatokat.

    A Fidesz-frakció szerint a magyar embereknek joguk van eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni. “Meg kell védenünk Brüsszeltől Magyarország függetlenségét és nemet kell mondanunk a kényszerbetelepítésre” – hangsúlyozták.

    Az ellenzék minden eszközzel meg akarja akadályozni, hogy sikeres és eredményes legyen a népszavazás, amivel Brüsszel megrendelését teljesíti – írták.

    “Ők már a Gyurcsány-kormány idején is bevándorlókat akartak tömegesen betelepíteni, ezért nem támogatták a határok védelmét sem az elmúlt hónapokban” – tették hozzá.