Ez már nem a VOLT, hanem a Sopron Fest, ami legalább olyan jó mint a VOLT

0
Halott Pénz a Sopron Fest fesztivál első napján

Sopronba menni nyár elején, és közben az úton zenéket hallgatni, majd a kisvárosban zenerajongó fiatalokat látni hosszú évekig egyet jelentett a VOLT fesztivállal. A Köz-Hír is annak idején beszámolt a VOLT fesztiválról, ám annak megszűnése után sem maradtak élőzene és nagyszínpad nélkül a nyugati országrészben.

Itt van ugyanis a Sopron Fest, ami bár szerényebb marketinggel és területtel rendelkezik, de a hangulat határozottan a régi. Már kintről barátságos a fesztivál: bár hosszú a taxisor, de a fesztivál bejáratához félóránként induló ingyenes busz közlekedik. A fesztiválra belépve pedig szinte minden a régi, több nagyméretű színpad, gazdag étel- és italkínálat, és persze ami nem maradhat el, fantasztikus zenei kínálat a fesztivál három napján: itt lépett fel Azahriah, a Halott Pénz, vagy Byealex május 17-19 között. Bár pénteken napközben még az esőé volt a főszerep, az este kezdetével szép számban érkeztek a bulizni vágyók, és a jókedv hamar feledésbe is merítette a kezdeti rossz időt.

Halott Pénz a Sopron Fest fesztivál első napján

A Sopron Fest bár kisebb, mint elődje volt, de méltó utódja: a Lővérekben lévő húzóprogramok mellett szépen népszerűsíti a névadó várost, ahol podcast beszélgetések, ingyenes fő téri koncertek, vagy éppen fesztiváljeggyel kedvezményes belépő a Tűztoronyba hozta közelebb a kisvárost, a zenét, és a kultúrát.

Kovácsovics Fruzsina gyermekműsora

Egyértelmű, hogy a régiónak szüksége van hasonló programokra, és bízunk benne, hogy a Sopron Fest még hosszú éveken keresztül szolgáltat remek buli- és kultúrhelyszínnel. Nem is baj, hogy a szerény, családias, baráti fesztivál képét hozza A magyar ’gigafesztiválokhoz’ képest egy határozattan üde színfoltja a magyar szórakozási helyszínek térképén.

Tetszett a tartalom?