A britek ötöde megnézte Katalin hercegnő topless képeit

0
hirdetés

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

London, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) – A britek csaknem háromnegyede elítéli, hogy egy bulvárfotós lesből felvételeket készített Vilmos herceg félmeztelenül napozó feleségéről – ötödük azonban ennek ellenére nem tudott ellenállni a csábításnak, és megtekintette az internetre is felkerült fotókat.

Vilmos – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban  – hitvesével, Katalin cambridge-i hercegnővel nemrégiben Lord Linley-nek, az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának franciaországi kastélyában nyaralt. A hercegnő bikinifelsőjét levetve éppen a kastély úszómedencéje mellett napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta.

Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, az elmúlt héten pedig számos más külföldi lap is hozott a fotókból, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.

A képek egyetlen brit lapban sem jelentek meg. A világhálón azonban futótűzszerűen terjedtek szét a hercegnő pikáns fotói, és a The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap megbízásából készült országos felmérés során a megkérdezett felnőtt britek csaknem 20 százaléka bevallotta, hogy megtekintette az egyelőre ismeretlen fotós által készített képeket a különböző portálokon.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a brit sajtó bojkottja ellenére hétmillió brit látta eddig a félmeztelenül napozó Katalin hercegnő fotóit.

A The Sunday Times a közvélemény-kutatás eredményeit kommentálva ironikusan megjegyzi: a hercegi hitves kebleire kíváncsi britek nyilván kizárólag azért kattintottak a képeket közlő portálokra, hogy osztozzanak a házaspár felháborodásán, mivel egyébként a megkérdezettek 73 százaléka elítélte a felvételek nyilvánosságra hozását, 72 százalékuk pedig egyetértett azzal is, hogy az udvar jogi eljárást indított a képeket először közlő francia magazin ellen.

A felmérésbe bevont britek 61 százaléka azt is pártolná, hogy induljon büntetőper a lesipuskás fotós ellen.

A The Sunday Times kommentárja szerint az ügy rávilágít arra a sajtószabályozási problémára, hogy bár jogilag lehetséges bizonyos anyagok közlésének megakadályozása a nyomtatott sajtóban, az interneten azonban ettől függetlenül továbbra is hozzá lehet férni a kifogásolt tartalmakhoz.

MTI 2012. szeptember 23., vasárnap 16:14