A Városi Gólyaavató vidám percei

Szombaton – Szombathelyen

0

A már hagyományos, Városi Gólyaavatót 2015. február 28-án szombaton tartották meg—Szombathelyen. A rendezvény hagyománya 2012-ben kezdődött a hajdani Művelődési és Sportházban. Most  – annak felújítása miatt – az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskolában került sor a programra.

A gólyaavató „versenytémája” évről évre más: most a leánykérés, a lakodalom, volt a fő téma.

Négy iskola csapata versengett a vándorkupáért: a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium és az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskola „kezdő” diákjai. Fellépett továbbá Nagy Jonathan bűvész, és a Movement Academy /tánccsoport/ is.

Az ötletes, nívós, fergeteges, vidám hangulatú, késő estébe nyúló, „szórakoztató-versengés” végül a Kanizsai Dorottya Gimnázium győzelmével zárult: 407 pontot szereztek! Második lett a Nagy Lajos Gimnázium, 396 ponttal. A harmadik helyet a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskolások szerezték meg (350 pont), a negyedik helyen pedig a Savaria Szakképző Iskola gólyái végeztek –  (330 pont).

A részvétel a fontos—szoktuk mondani ilyenkor –no és a jókedv, a látványosság,  és – nem utolsó  sorban – a színvonal! Itt egyikből sem volt hiány! A versenyző –majd táncoló, szórakozó – diákoknak egy életre emlékezetes esemény  marad a „gólyagála”, épp úgy mint  a közönségnek:: szülőknek,  rokonoknak, iskolatársaknak, tanáraiknak akik ott voltak, szurkoltak,  táncoltak, beszélgettek – vagyis vidáman töltötték együtt  a szombat estét – Szombathelyen.

                                                                                (N.I.)