Megalakult a Parkerdőért Egyesület a kiskunfélegyházi civil pikniken

  0
  hirdetés

  Kiskunfélegyháza tüdeje, a Városi Parkerdő az elmúlt három évben elhanyagolt dzsungelből közkedvelt kiránduló- és sport ligetté változott a városvezetés és a civil közösségek fáradtságos munkájával.Az önkormányzati dolgozók, a sportolók és kirándulók, az oldalkocsisok, az íjászok, a kutyások, a lovasok, a motocross kedvelők és sokan mások egyaránt féltve őrzik az erdőt és szépítgetik, alakítgatják saját rendezvényeiknek megfelelően természeti szépségeit figyelembe véve. Az egyéni elképzelések most egy új közösség, a Parkerdőért Egyesület segítségével válhatnak valóra.

  Az új szervezet hívatott összefogni a Parkerdőben tevékenykedő csoportokat és szervezőket, valamint egy komplex fejlesztési stratégia kidolgozásával segíti az önkormányzat munkáját.

  A szeptember 16.-án megtartott első Parkerdei Pikniken Csányi József polgármester és civil szervezetek képviselői sajtótájékoztatón jelentették be a Parkerdőért Egyesület megalapítását. Polgármester úr szívhez szóló köszöntőjében a mindannyiunk gyermekkorából ismert parkerdei idillre emlékezett és örömét fejezte ki, hogy ez a közösségi légkör az elmúlt években visszatérni látszik az erdőbe. Megköszönte az önkormányzati munkatársak fáradtságos munkáját ,akik rendezvényszervezőként vagy műszaki-kertészeti szakemberként évek óta küzdenek az erdő fejlődéséért, tisztulásáért. A sajtótájékoztatón bemutatkoztak továbbá azok a civil szervezetek és rendezvényszervezők, akik az elmúlt években a legjelentősebb programokkal színesítették a Parkerdő turisztikai térképét. Papp Viktória a Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások egyesületét, Eördögh András a Kunfakó Ünnepet, Sziládi Róbert a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesületet, Dinnyés Gyula a Turul Koppány Íjászai Egyesületet, Ónodi Árpád pedig a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozót és egyben a Parkerdőért Egyesületet képviselte.

  A sajtótájékoztató résztvevői hosszútávú fejlesztési terveikben közös igényként fogalmazták meg többek között erdőőr alkalmazását, a rendezvények áram és vízellátásának fejlesztését, új vizesblokk és közösségi épület kialakítását, szabadtéri színpad és közvilágítás kiépítését, az egykori átjáró felújítását a nagy tisztásról a motocross pálya felé, kerítés kiépítését, az erdő bejáratainak kitáblázását és kapuval történő ellátását. Csányi József polgármester teljes támogatásáról biztosította a Parkerdőért Egyesület törekvéseit.

  A sajtótájékoztató után Ónodi Árpád megköszönte a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó támogatóinak és segítőinek hűségét, valamin invitálta a vendégeket és családjaikat egy finom szürke marha gulyás elfogyasztására amelyet Tóth Miklós sörfőző mester kézműves italai tettek teljessé. A résztvevő gyermekek oldalkocsis motoroztatáson, íjászkodáson, kutyasímogatón és különféle sportjátékokon próbálhatták ki bátorságukat. A felnőtteket rendezvényfelvételek, újságcikk kiállítás és kinagyított parkerdei légi felvételek segítették a további egyeztetésen.

  A Parkerdei Piknik hagyományteremtő céllal jött létre, amelyen a főszervezők reményei szerint évről évre több civil szervezet vesz majd részt.

  Hirdetés

  Fotó: Lantos Szabolcs