A bíróság jogerősen megszüntette a gyülekezési joggal való visszaélés ügyében indított eljárást Juhász Péterrel szemben

0
hirdetés


Jogszerű volt Juhász Péter gyors reagálású gyülekezése a Putyin elleni tiltakozás során

A Budapesti rendőr-főkapitányság, mint szabálysértési hatóság 2017-ben azt állapította meg, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke visszaélt a gyülekezési joggal a Putyin látogatása elleni tüntetésen, ezért 90 ezer forint pénzbírságot szabott ki. Mint most kiderült, jogtalanul.

Hirdetés

A Pesti Központi Kerületi Bíróság friss, jogerős végzésébe szerint Juhász Péter csupán a “Putyin újra Magyarországon, első mobiltüntetés” című demonstráció helyszínére érve szerezhetett tudomást arról, hogy a korábban bejelentett helyszínen nem tudják elérni a rendezvény célját. A rendőrség lezárása gátolta a véleménynyilvánításuk szabadságát, hiszen úgy kerítették el a helyszínt, hogy a résztvevők nem láthatják az orosz elnök érkező konvoját. Ezért joggal és okszerűen ment át gyors reagálással az Együtt elnöke a tüntetőkkel a Puskás Ferenc Stadion gépkocsibejárata mellé. Mindemellett a bíróság szerint Juhász Péter tájékoztatta a rendbiztosokat, hogy tovább fognak haladni, így jogszerűen vonultak tovább.

Juhász Péter üdvözi a bíróság ítéletét. Jó látni, hogy a bíróság még szakszerű módon, szabadon dönt az Orbán Viktor és illiberális rezsimje számára kínos ügyekben. 

Budapest, 2018. március 4.

Juhász Péter

az Együtt elnöke

Forrás: Együtt