LMP: A kőbányai Bajcsy Kórház főigazgatójának fontosabb a pártpropaganda, mint a lakosok érdeke – LMP

0
hirdetés


Március 19-én délelőttre kezdeményeztem – immár másodszor – személyes beszélgetést a Bajcsy Kórház főigazgatójával, miután a múlt héten elmenekült a válaszadás elől. Most sem történt ez másként, a főigazgató újra minősíthetetlen hangnemben utasította el a kért találkozót, és egyetlen munkatársának sem engedélyezte, hogy válaszoljon a kórház működésével kapcsolatos kérdéseimre. Egy közpénzből fenntartott közintézmény közpénzből fizetett vezetője úgy gondolja, hogy nem köteles az emberek képviseletében eljáró országgyűlési képviselőt fogadni és rajta keresztül tájékoztatást adni az intézmény működéséről azoknak az embereknek, akiknek az egészségügyi ellátásáért felelős.

Nyilván kényelmetlen dolog szembesülni olyan kérdésekkel, mint hogy1. miből alakult ki a Bajcsy Kórház közel egymilliárdos adósságállománya?2. milyen lépéseket tesznek, hogy a sürgősségi osztályon ne kelljen hosszú órákig várakozni a betegeknek, és mennyi az átlagos várakozási idő?3. hogyan oldják meg azt a tarthatatlan helyzetet, hogy a CT és MR vizsgálatokat az udvaron álló kamionban végzik?4. hogyan oldják meg az egyre növekvő orvos és ápolóhiányt, miután közel 20 orvos és ugyanennyi ápoló hiányzik az intézményből?

A főigazgató érdemi tájékoztatás helyett csak frázispuffogtató, üres fenyegetőzésekkel és vagdalkozásokkal teli propagandaszöveggel válaszolt, ami megmutatja, mennyire kiterjedt a Fidesz kommunikációs gépezete, amely az intézményvezetőket is felhasználja, hogy ne kelljen az emberek előtt elszámolni a Fidesz számára rendkívül kínos helyzettel. Csak remélni tudom, hogy a Bajcsy Kórház 2018-as költségvetésében “egyéb kommunikációs szolgáltatásra” rendelkezésre álló 16 millió forintos keretet nem csak a kormánypropaganda folytatására használják fel, de hajlandóak lesznek válaszolni azokra a kérdésekre is, ami a kőbányai, budapesti és a pest megyei betegeket mindennapjaikban érinti.

Éppen ezért azonnali választ várok kérdéseimre a kórház főigazgatójától és az ÁEEK vezetésétől is mind a betegek, mind pedig a Bajcsy Kórházban tisztességesen és elképesztő túlterheltség mellett dolgozó orvosok és ápolók érdekében.

Hirdetés

A Bajcsy Kórház ügye jól mutatja, hogy rendszerváltásra van szükség a magyar egészségügyben is. Az egészségügyi intézményrendszernek és az intézményvezetőknek semmi nem lehet fontosabb, mint az emberek egészsége, ezért meg kell szüntetni a politikai kontrollt az intézmények felett, és az emberek érdekét figyelmen kívül hagyó propagandista intézményvezetőknek nem lehet a jövőben helyük közintézmények vezetésében.

A rendszerváltást követően biztosítjuk az egészségügyben dolgozók 50%-os béremelését, az intézmények gazdálkodásának és a beszerzéseknek az átláthatóságát, a sürgősségi ellátás működőképességének biztosítását, a túlközpontosítottság megszüntetését. Emellett minősítési rendszert vezetünk be, melynek fontos része a betegek elégedettségének mérése.

Demeter Mártaországgyűlési képviselőForrás: LMP