LMP: A 21. század kihívásaival szemben csak erős országoknak van esélyük – LMP

0
hirdetésA 21. század soha nem látott kihívásaival szemben csak erős országoknak van esélyük, Magyarország ugyanakkor Orbán Viktor kormányzása alatt minden szempontból meggyengült – mondta az LMP társelnöke kedden Pécsen, sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt közölte: a magát nemzetinek hazudó Fidesz gazdaság- és befektetéspolitikájának köszönhetően óriási bérválság alakult ki, magyar emberek százezrei mentek el az országból, családok ezrei szakadtak szét, a munkaerőhiány egyes ágazatokat összeomlással fenyeget.

Az államilag legalizált korrupció rendkívül súlyos torzulásokat okozott a magyar gazdaságnak, a Fidesz politikusai a multinacionális cégek oldalára álltak.

A Fidesz soha semmilyen lépést nem tett európai uniós szinten annak érdekében, hogy fel lehessen tárni a bevándorlási válság okait, és nem vettek részt a problémák megoldását célzó kezdeményezésekben sem.

A Fidesz megakadályozta és továbbra is meg akarja akadályozni, hogy az EU hatékony megoldásokat próbáljon keresni a korunk legfontosabb kihívását jelentő klímaváltozásra.

Hirdetés

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: Magyarországot a klímaváltozás következményei már nagyon súlyosan érintik. Ezek közé sorolta a tavaly jelentősen megemelkedett élelmiszerárakat, illetve az év eleji aszályt.

Az EP-választás tétje, hogy az unió és tagországai élhetőek lesznek a jövőben vagy nem. Az Európai Tanács legutóbbi ülésén napirenden volt a 2050-ig szóló EU-s klímaterv, de Orbán Viktor a német, a lengyel és a cseh kormányfővel közösen megvétózta azt.Forrás: LMP