Jótékonysági est a RockTárban – Kiskunfélegyházán

0

A Kiskunfélegyházi Mentőszolgálatnak szeretnének vásárolni egy speciális lélegeztető ballont (kiegészítve gyermek és felnőtt méretű maszkokkal) a 2019. dec.28-i jótékonysági est megrendezésével a kiskunfélegyházi RockTár Club szervezői. Fellépők:
Áron Andris (Apey), Little G Weevil.

“Áron ‘Apey’ Andris neve valószínűleg kevesek számára cseng ismeretlenül (LAZARVS, Apey & The Pea, Trillion, ex-Neck Sprain, ex-Grand Mexican Warlock), első önálló albuma, a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers, amely a gyermekkorát tükrözi. Az album megjelenése óta Andris 2016. májusában mutatta be új lemezét, a Foxes-t. Az albumon tizenegy dal kapott helyet, melyeket Andris személyes érzései, alvás zavara és belső problémái ihlettek. A lemez megjelenése után belföldi turnéra indult az Anna & the Barbies-sal majd, 2017-ben megjelent harmadik nagylemeze a Stranger, amely a legsikeresebb lemeze lett. 2018-ban a Margaret Islanddal turnézott és nyáron fellépett Magyaroszág legnagyobb fesztiváljain. 2018 szeptemberében meghívást kapott a Lollapalooza fesztiválra Berlinbe. 2019-ben fellépett Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon. 2019 februárjában kiemelkedő dalszerzői teljesítményeiért, sokoldalú hangzásvilágáért díjazta az Artisjus az év junior dalszerzőjeként. ‘Kevés olyan sokoldalú dalszerző szaladgál a világban, aki egyszerre több műfajban, önazonosan, egyedi saját hanggal és hiteles üzenettel megállja a helyét. Áron András dalaiból árad az a fajta erőlködésmentes attitűd, ami segít elhinni: zenei mondanivalója egyetemes, dalszövegei mélyről merítenek, de mégis egyszerűséget hordoznak. Legfőbb erénye a tiszteletreméltó és inspiráló bátorság, a kompromisszumok nélküli művészi hang, az őszinteség önmagáról és világnézetéről.’
2020 -ban jelenik meg Andris negyedik nagylemeze, a ‘Book of Changes’ melyről az első single ‘Nothing At All’ címmel jelent meg 2019 októberében.

Little G Weevil, polgári nevén: Szűcs Gábor magyar származású, de az Egyesült Államokban élő blues gitáros, énekes, zeneszerző, producer. 2013-ban a Memphisben megrendezett Nemzetközi Blues Kihívás győztese, és kategóriája legjobb gitárosa címet is megszerezte. Pályafutását dobosként kezdte, majd 17 évesen fordult érdeklődése a gitár felé. John Lee Hooker (amerikai bluesénekes) zenéje hatására kezdett bluest játszani, 1996-ban alapította első zenekarát, majd 1998-ban tűnt fel a Spo-Dee-O-Dee formációban, akikkel évekig járta Európát. 2001-ben megalapította saját együttesét, a Pure Blues-t. A 2004-ben One címmel kiadott albuma bekerült Dömötör Endre szerkesztésével, 15 zenei újságíró közreműködésével összeállított „303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz” című kötetbe is.

Magyarországon blues zenészként dolgozott, minden idejét ennek a műfajnak szentelte, de úgy ítélte meg, stílusa kiteljesedéséhez, fejlődéséhez szükséges a kitekintés. 2004 szeptemberében a műfaj őshazájába, az Egyesült Államokba költözött, ahol amellett, hogy kezdetben civil munkákkal kereste a kenyerét, rendszeresen járt meghallgatásokra (open mic). 2005-ben első európai blues zenészként egyéves szerződést írt alá a memphisi legendás Beale Street-en található Blues City Café-ban. Különösen nagy sikereket aratott az afroamerikai énekesnővel, Louisiana Mojo Queen-nel közös formációjuk. Első szólófelvételeit szintén 2005-ben, Memphisben készítette.

2007-ben az atlantai King Mojo Records lemezkiadóval szerződött, de egy évvel később első szólóalbumát Southern Experience címmel magánkiadásban jelentette meg. A megjelenést koncertturné követte az Egyesült Államokban, Európában és Kanadában.

Szóló karrierének második albuma, a The Teaser (2011) világszerte kitűnő kritikát kapott. A korong számos amerikai és nemzetközi blues slágerlista dobogós helyén szerepelt, illetve egy hónapig vezette a blues slágerlistát Franciaországban. A neves brit Mojo magazin is az év tíz legjobb albuma közé választotta.

2013. július 23-án megjelent harmadik önálló CD-je (a VizzTone Label Group kiadásában), Moving címmel. A címadó dalban felhangzik a „long way to Georgia from my sweet Balaton Lake…” sor, mellyel a magyar gyökereire utal. Az angliai Mojo magazin az év három legjobb albuma közé választotta a lemezt. A világ összesített blues rádió lejátszási listáján két hónapig az első tíz között volt az album; 2013 októberében a harmadik helyen tetőzött.

2013 decemberében a blues műfajában legrangosabb elismerésnek számító Blues Music Awardra jelölték “Az év akusztikus előadója” (Acoustic Artist of the Year) kategóriában.

Moving című albuma 2014-ben Blues Blast Music Award jelölést kapott “Az év akusztikus albuma” kategóriában. 2014 őszétől a 2010-ben indult magyar X-Faktor televíziós tehetségkutató műsor ötödik évadának zsűritagja, mentora lett Geszti Péter helyett.

Az est bevételéből megvásárolni tervezett speciális lélegeztető maszk (és a ballonok) segítségével azonnal és hatékonyan tudják megkezdeni az azonnali lélegeztetést baj esetén. Ehhez nem kell mást tennetek, mint a “bejglimámor” után eljönni, kikapcsolódni!

Források: RockTár sajtó + wikipedia.org