LMP: Reagálás Orbán Viktor sajtótájékoztatójára – LMP

0
hirdetés


Miközben nem olyan rég a Fidesz politikusai még a klímaváltozás tényét is vitatták, a magyar miniszterelnök az önkormányzati választásokat követően néhány héten belül nem csak felismerte a probléma súlyát, de mai mondatai alapján a kormány az ünnepek alatt meg is oldotta azt. A gond csak az, hogy aki szerint a Kárpát-medence néhány intézkedéssel mentesíteni tudja magát a klímaváltozás hatásai alól, az valójában továbbra sem ért semmit, így több kárt fog okozni, mint hasznot. Orbán Viktor mai sajtótájékoztatójából egyértelműen kiderült, hogy Magyarországon klímaügyben a valódi fordulatot nem a miniszterelnök zöldülése fogja elhozni, hanem a leváltása.

Orbán Viktor ma már egyenesen Európa egyik legzöldebb politikusának állította be magát, csak hogy ebből egy szó sem igaz: az által vezetett kormány az elmúlt tíz évben felszámolta a természet- és környezetvédelmi intézményrendszert Magyarországon, megadóztatta a megújuló energiákat és olyan gazdaságpolitikát folytatott, mely kimondottan vállalta, hogy a német ipar érdeke fontosabb, mint a fenntarthatóság.

A miniszterelnök a karbonsemlegesség kulcselemének továbbra is paksi bővítést tartja: álláspontja szerint Magyarország nem engedheti meg magának, hogy szélerőműveket építsen, de megengedheti magának, hogy sok ezermilliárd forintot fizessen Oroszországnak egy drága, elavult, veszélyes és valójában teljesen felesleges atomerőműért.

A miniszterelnök talán felismerte, hogy a magyar emberek nem fogják engedni, hogy a kormány figyelmen kívül hagyja a klímaváltozás problémáját, és nem fogják engedni, hogy rövidlátásukkal tönkretegyék gyerekeink és unokáink jövőjét. Azonban a mai sajtótájékoztatón önkéntelenül azt is beismerte, hogy teljesen alkalmatlan a klímaválság jelentette kihívás kezelésére.

HirdetésForrás: LMP