Együttműködés született Szeged térségének közösségi közlekedésfejlesztésének érdekében

0
hirdetés

Kiemelt, közös cél Szeged város közösségi közlekedési elérhetőségének fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. Ennek érdekében a két vállalat a jövőben kölcsönösen támogatja egymás munkáját, gondoskodik a rendelkezésre álló közlekedési hálózat- és infrastruktúrafejlesztési elképzelések összehangolásáról, közös fejlesztési koncepciók kidolgozásáról. A fejlesztési elképzelések és az utasforgalmi információk alapján egységes menetrendi javaslatokat dolgoznak ki Szeged közösségi közlekedési kiszolgálására vonatkozóan a helyi, a regionális és a távolsági utazási igények magas színvonalú, hatékony kielégítése érdekében. Megteremtik a helyi és a vasúti díjszabásból adódó tarifális együttműködési lehetőségeket, a szolgáltatói értékesítési rendszerek közötti együttműködés kialakítására és a díjtermékek kölcsönös értékesítési lehetőségének vizsgálatára vonatkozóan pedig javaslatokat dolgoznak ki.

A megállapodásban rögzített célok elérése érdekében a felek operatív munkacsoportokat hoznak létre, és a konkrét feladatokat munkatervben rögzítik, az együttműködés eredményét évente értékelik.

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „Újabb fontos lépéshez érkeztünk, Kecskemét, Veszprém és Debrecen után Szegeddel is aláírtuk az együttműködési megállapodást. Ennek köszönhetően várhatóan év végén már a MÁV applikációján keresztül is meg tudják vásárolni az utasok, mind a vasúti, mind a helyi tömegközlekedésre a jegyüket, így a mobilitás lánc egy platformon belül elérhető.”

Dr. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A megállapodás eredményeképpen közös díjszabási és közös értékesítési politikát tudunk kialakítani.”

Hirdetés

Kerékgyártó József (MÁV-START) és Dr. Majó-Petri Zoltán (SZKT)

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Forrás: MÁV