LMP: A kormány figyelmen kívül hagyja a tudósok álláspontját! – LMP

0


Az LMP klímaválság kezelésére vonatkozó határozati javaslatának kiherélésével a kormány akkora mulasztást követ el, mintha a járvánnyal kapcsolatban nem hozta volna meg a szükséges intézkedéseket. A Fidesz által kiforgatott javaslatot nem fogja támogatni a zöld párt.

Az LMP által kezdeményezett javaslat tartalmazta azokat a célkitűzéseket és feladatokat, melyekkel sikeresen kezelhető lett volna a klímaválság magyarországi hatása. Az európai szinten is példaértékű intézkedéscsomag garantálta volna többek között hazánk biztonságos és klímabarát élelmiszer- és energiaellátását is. A Fidesz által benyújtott módosítókkal azonban Magyarország a sereghajtók között marad klímavédelemben, és a kormány valódi lépések helyett továbbra is az atomenergia zöldre festésén munkálkodik.

Míg Orbán Viktor a járvány kapcsán konzultál tudósainkkal, hallgat a tanácsaikra, sajnos az ökológiai válság esetében ezt már nem teszi meg. A tudósok helyett olyan tanácsadókat választ, mint Vlagyimir Putyin, vagy a nagyvállalatok érdekemberei, és a magyarok biztonsága helyett az orosz atom lobbi és a német autóipar érdekeit képviseli.

Az LMP nem szavazza meg a Fidesz által kiherélt, klímavédelmi szempontból elégtelen javaslatot, és azt követeli Orbán Viktortól, hogy vegye komolyan a klíma- és ökológia válság kezelését is! A gazdasági lobbik helyett hallgasson itt is a tudósokra, és támogassa a zöld párt szigorúbb, egyben atomenergia-mentes klímacéljait!

Schmuck Erzsébet,az LMP társelnökeForrás: LMP