LMP: Az LMP petíciót indít a szociális dolgozók bérkiegészítéséért – LMP

0 

Petíciót indít az interneten az LMP azért, hogy az egészségügyiek mellett a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítést.

Ungár Péter országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta: a szociális dolgozók szintén a frontvonalban küzdenek a járványhelyzetben, ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a küzdelemben résztvevőknek köszönetet mondó videójában számos szakmát sorol fel, a szociális dolgozókat azonban nem említi – kifogásolta Ungár Péter, aki szerint véget kell vetni annak, hogy ezen segítő munkát végzőket mindig utolsónak hagyják, hogy ezzel a szektorral nem foglalkozik a kormány.

A petíciót nyomásgyakorlás céljából indítja pártja, az a beremelest.hu oldalon írható alá. Minél többen vagyunk, annál kevésbé tudja a kormány a szőnyeg alá söpörni a szociális szektort.

Szép dolog a köszönet, de nem csak köszönet kell ahhoz, hogy méltósággal tudjanak élni azok, akik idősotthonokban dolgoznak, vagy házi segítségnyújtást végeznek, fogyatékossággal élőkről gondoskodnak, a gyermekvédelemben tevékenykednek.Forrás: LMP