LMP: A kormány csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját! – LMP

0 
Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány nem veszi komolyan az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentéséről szóló javaslatukat, miközben a gyümölcsök 46 százalékkal drágultak egy év alatt – mondta a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Csárdi Antal úgy fogalmazott, a kormány csak szavakban családbarát, a valóságban nem veszi figyelembe, hogy a családok rettenetes nagy bajban vannak.

Miközben a családfenntartók nagy része a koronavírus-járvány miatt vagy elvesztette az állását, vagy kevesebb bevételre tesz szert, addig az élelmiszerek ára extrém módon elszabadult.

Nem tűrhető tovább az az állapot, hogy luxuscikként kezelik az alapvető élelmiszereket. Ugyanannyi áfát kell fizetni a gyémánt gyűrűre, a luxus autóra, mint az alapvető élelmiszerekre. A koronavírus-járvány ideje alatt különösen fontos lenne, hogy a magyar családok asztalára minél több jó minőségű gyümölcs és zöldség kerüljön.Forrás: LMP