Pénteken Orbán Viktor bejelentette, hogy soron kívül lehet regisztrálni a Pfizer vakcinára, ehhez csak egy honlapon kell időpontot foglalni, továbbá csak péntekre érvényes az ajánlat. Mivel a felmérések szerint ez a legnépszerűbb vakcina és eddig csak behívásra lehetett kapni, rengetegen rohamozták meg a regisztrációs oldalt, ami összeomlott. A kormány persze erre azt mondta, hogy túlterheléses támadás érte az oldalt – én inkább azt mondom, a sokak által közkedvelt Pfizert.

Szombaton rendeztek Fradi meccset, amit csak akkor lehetett nyitott ajtókkal megrendezni, ha megvan a négymillió beoltott, de ehhez oltakozási hajlandóság is kellett volna, amit az eddig adott kínai Sinopharm vakcinával nem tudtak volna elérni, így hopp hirtelen péntek hajnalra akadt 100 000 Pfizer is elfekvőben, amit éjjel kiszállítottak a kórházakba. Orbán reggel 7-kot bejelentést tett, és persze mindenki a regisztrációs oldalon csüngött. Ami csak töltött-töltött, de regisztrálni nem lehetett. Neptun tárgyfelvétel időszak emléke.

Elterjedtek a hírek, hogy mivel regisztrálni nem lehet, aki kapja marja, tömegek indultak meg a kórházakba. A Honvéd Kórházban a készlet már délre elfogyott, én 11-kor a SOTE Korányi úti tömbjéhez mentem, ahol már hosszú sor volt, de nem tűnt először vészesnek. Háromnegyed óra múlva már annál inkább, akkor realizáltam, hogy 45 perc alatt 15 métert haladtunk. Közben mindenféle információk keringtek: karszalagokat/sorszámokat osztanak, és akinek az jut, csak az kap oltást. Később katonák regisztrációs papírt osztottak. Tőlük megtudtam, hogy állítólag több mint ezer vakcina van, és jut mindenkiknek – akinek adnak papírt, annak mindenképp.

Délután 1-re jutottunk a sorompóhoz, ahol azt hallottuk, hogy onnantól már csak egy óra, és megkapjuk az oltást. Hát nem. Egy óra múlva csak 15 méterrel voltunk előbbre. Közben vizet osztottak. Többen rosszul voltak, mert már több órája a napon álltak, és sokan nem is reggeliztek, hanem a hír hallatán egyből a kórházba indultak.

A távolságtartásra senki nem ügyelt

-többen megjegyezték, hogy na, most kapják el a vírust. A kórház mellékhelyiségét lehetett használni, sokan a többórás ácsorgás után elindultak megnézni a sor elejét, vagy éppen a mosdót keresték fel.

Délután 3-ra már egyre több Woltos és  Netpincéres futár érkezett, a várakozók jobb híján gyorsétteremből rendeltek – és többen hangoztatták, hogy a sorbaállástól, a melegtől, és az éhségtől lesznek rosszul. Közben egy kacsapár is megjelent, akik jó hangulatot csempésztek a már négy órája sorban állókra.

Hatra jutottunk el a katonai sátorhoz, ahol semmi nem történt, ugyan azt a nyilatkozatot lehetett kitölteni, amit mi már délben megkaptunk. 10 embert kértek, akiket felvittek az emeletre, oda, ahol eddig a kínai oltást adták, de mostanra az ottani oltók is áttértek a Pfizerre. Ismételt sorbaállás fent, igazolás kiadása, majd újabb 20 perc várakozás. Utána 10-en megindultunk, ahol egy másik várakozóba vittek minket, majd további 20 perc várakozás után végre behívtak.

Viccelődtem a doktornővel, hogy jó végre látni. Ő megjegyezte, hogy leégtem. Hát igen – mondtam, 11 óta állok a sorban a napon, most meg már este 7 van. Negyed óra megfigyelés után kimentem a kórházból, vissza a hosszú sor mellett. Kint a kórház körül még mindig akkora sor volt, mint délelőtt 11-kor. Ha én 8-kor kerültem sorra, hajnalra talán végeznek – gondoltam.

Hazamentem aludni. Másnap reggel picit fájt a fejem, meg az oltás helye. Délutánra egyre erősebben sajogott a fejem, így végül egy fájdalomcsillapítót is bevettem.

Kíváncsian várom, hogy 35 nap múlva – amikor mindenki megkapja a második dózist – akkor is csak hatan oltanak-e, és ismételten 8 órás sorban állásra kell-e készülni.

Na mindegy, nem háborgok, nagyon örülök neki, hogy ha Orbán Viktor megígérte, hogy lesz focimeccs, akkor lesz focimeccs, bármi áron. Azt meg le kell szarni, hogy az emberek egymás hegyén-hátán nyolc órát állnak a tűző napon éhesen. Végülis csak 5 hónapja megy az oltás, tökéletes oltakozási tervhez idő kell.