Őszköszöntő családi futóverseny és tízalkalmas iskolai sportprogram Újbudán

0

A sportolás, a rendszeres mozgás és az egészséges életmód népszerűsítését tűzte ki célul az Összefogás XI. Sportegyesület, aki a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) karöltve hosszú évek közös munkájával szép eredményeket tud felmutatni Újbudán. A vonzó, sportos rendezvények gomba módra nőtték ki magukat a kerületben az elmúlt pár évben, melyek hatására erőteljes pozitív változások indultak meg a családok szabadidős sportéletében. A FICSAK és az Összefogás XI. SE egyik fontos küldetése, hogy mozgásra és közös sportolásra buzdítsa az Újbudán élő családokat, akiknek rendszeresen sportos programokat szervez. Gazdagréten a legközelebbi családi sportesemény az „Őszköszöntő családi futóverseny” lesz  2021. szeptember 26-án, mely 10 órakor veszi kezdetét a Dzsungel-park körüli futópályán.
Az újbudai hagyomány folytatódik – a koronavírus járvány miatti másfél év kihagyás után – ez az ősz sem múlhat el Gazdagréten családi sportnap és futóverseny nélkül. A FICSAK és az Összefogás XI. Sportegyesület szeretettel vár minden korosztályt 2021. szeptember 26. vasárnap délelőtt egy közös, egészségmegtartó, egész testet átmozgató laza futásra. A futóversenyen a részvétel ingyenes, sőt, aki előzetesen nevez még külön ajándékot is kap a helyszínen. Interneten előnevezni 2021. szeptember  24. 12 óráig lehet, de nevezni korlátozott számban a helyszínen is lehet 9 órától. A futóversenyt korcsoportok szerint rendezik meg. A korosztályonkénti és nemenkénti futamok rajtjai folyamatosak lesznek: az óvodás futamok 10 órakor kezdődnek, ezt követi 10.45-től az iskolás és felnőtt futamok. Szeretettel várnak minden sportolni vágyó gyermeket és szüleiket. Az eseményen emléklapokkal és oklevelekkel gazdagodnak a versenyzők. A szervezők játékos programokkal, tombolával és sok nyereménnyel is várják majd a kicsiket és nagyokat.

A futóverseny sztárvendége, Herczeg-Kis Bálint az Exatlon Hungary harmadik évadának győztese 2021-ben, aki aktív sportolóként maga is sokat versenyzett. A küzdősportokban teljesedett ki: karatézott, majd jött a boksz és a kickbox, melyben szép eredményeket ért el.

A 10 éves hagyományra visszatekintő családi futóversenyen évek óta részt vesz Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó, a magyar cselgáncssport  tizedik kontinensbajnoka, és Virágh-Erdélyi Zsófia olimpikon maratoni futó, aki a futással 5 évesen ismerkedett meg. 2011-ben megnyerte a Las Vegas maratont, s úgy véli, a maratoni számban megtalálta önmagát.