A TV2 is új csatornát indít: november 2-án indul a Super TV2

0

Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) – November 2-án indítja új kábelcsatornáját a TV2, Super TV2 néven – hangzott el a televíziós társaság csütörtöki budapesti tájékoztatóján.

 

A fiatal, városi közönségnek szánt Super TV2-n főleg saját gyártású műsorokat láthatnak a nézők – mondta Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.

A tévécsaládnak ez lesz a negyedik csatornája: a 63 százalékos lefedettségű Fem3, valamint a lakosság 50 százalékához elérő Pro4 után a harmadik kábelcsatorna, amelynek lefedettségéről egyelőre nem árult el adatokat a csatorna vezetése. Simon Zsolt annyit közölt: várhatóan a legnagyobb szolgáltatók az alapcsomagjukba építik be a Super TV2-t.

Simon Zsolt közölte azt is: bár a televíziós reklámpiacon soha nem látott mértékű, mintegy 20 százalékos volt a visszaesés idén, ennek ellenére a televízió tulajdonosa, a ProSiebenSat1 elfogadta a hároméves fejlesztési tervet, és minden eddiginél nagyobb forrásokat invesztál a televíziókba. Ezzel kapcsolatban csak annyit árult el: éves szinten több milliárd forintos tételről van szó.

Elmondta azt is, hogy idén augusztusig a csatornáik több nézőt ültettek a televíziók elé a vártnál, céljuk pedig az, hogy a négy tévé együttesen 20 százalék feletti nézettséget produkáljon három éven belül.

A tájékoztatón Kiss Péter programigazgató beszámolt arról, hogy a Tények című hírműsor hamarosan délután kettőtől is jelentkezik a TV2-n, egy egyórás kiadással.

MTI 2012. szeptember 13., csütörtök 14:24

{loadposition advert}

Tetszett a tartalom?