Hosszabb lesz a VOLT: Thirty Seconds to Mars, You Me at Six, Birdy és Netsky

0

Rajongók ezreinek kitartó kérésére visszatér a VOLT Fesztiválra az utóbbi évek egyik legsikeresebb bandája, a Thirty Seconds to Mars. A legfrissebb hírek szerint érkezik továbbá az egyedülálló brit rockbanda, a You Me at Six, az elbűvőlő, fiatal “istennő”, Birdy, és élő produkcióval lép fel Netsky és Excision. A szervezők a Facebookon jelentették be, hogy idén egy nappal hosszabb lesz a VOLT, de részleteket csak később árulnak el.

A tavalyi, frenetikus sikerű koncert után rajongók ezrei ostromolták a VOLT szervezőit. Nem  véletlen,  hiszen  tudni  lehetett,  hogy a  Thirty Seconds  to  Mars  éppen  a  VOLT Fesztivál   idején   a   környező   országokban   koncertezik.   “Szinte   lehetetlennek   tűnt meggyőzni őket, mert ebben a négy napban három helyen lépnek fel és mindössze egyetlen pihenőnapot tartottak fenn maguknak. Azonban olyan sok kérés érkezett hozzánk a rajongóktól, hogy nem adtuk fel és pár hét alatt sikerült rábeszélnünk őket, hogy térjenek vissza Sopronba – immáron harmadszor” – mondták el a szervezők.

Július elején a VOLT közönsége személyesen győződhet meg arról, milyen erők lakoznak a You Me at Six legfrissebb stúdióalbumában. A brit rockbanda – elsöprő erejű dalai mellett – minden előítélet és műfaji gátlás nélkül, előszeretettel formálja saját képére ismert előadók és együttesek számait. Alternatív ‘remixlistájukon’ olyan előadók nevei szerepelnek,  mint  Lady  Gaga,  Ellie  Goulding,  Avicii,  Jessie  J,  a  Coldplay  vagy  a  Foo Fighters.

Ma már nincs olyan magára valamit adó zenei rádió, amely naponta ne játszaná kiemelt rotációban Birdy slágereit. A ragyogó előadói képességekkel, páratlan hanggal és ellenállhatatlan karizmával megáldott brit énekesnőnek és dalszerzőnek minden képessége megvan ahhoz, hogy bekerüljön egyszer korunk legnagyobb brit popistennőinek panteonjába. Birdy májusban lesz tizennyolc éves, de már két albuma jelent meg, idén pedig az év legjobb női előadójának járó díjért szállt versenybe a BRIT Awards-on, Nagy-Britannia legfontosabb zenei díjátadóján. Júlus 4-én a VOLT közönségét varázsolja el dalaival Birdy.

Belgium  legkeresettebb,  prémium  kategóriás  és  közvetlenül  exportra  termelt drum’n’bass anyagait egy huszonéves edegemi srác, Netsky állítja elő. A profin összerakott, ritka intenzitással daráló ütemeken és extra súlyos basszusokon alapuló, most már élő hangszereken játszó zenészek bevonásával még elvetemültebbre formázott produkció  arénákat  képes  megtölteni  bárhol  a  világon.  Netsky,  a  Hospital  Records aktuális sztárja, zavarba ejtően fiatal tehetség, kiben észrevehetően ott dolgozik a potenciál, hogy egyszer a világ első számú drum’n’bass császára legyen. Július 5-én ő zárja majd a VOLT Nagyszínpadának programját.

Érkezik Excision, a kanadai DJ és producer, aki kőkemény, basszusközpontú, masszív és kíméletlen dubstep anyagaival szerzett magának hírnevet. Munkái elektronikus zenei sokkterápiák, fellépésein a fotoreceptorak megőrjítő vizuáloktól kezdve, a szintetikus hangokig  mindent  bevet  annak  érdekében,  hogy  elementáris  erejű  produkciójával tudatmódosult állapotba kerüljünk.

Ugyancsak a VOLT vendége lesz a Hatebreed. A connecticuti hardcore óriások, elemi erejű,  extra  zúzós  és  megalkuvást  nem  ismerő,  brutális  metalcore  őrületükkel  két évtizede feszítik a húrt, borzolják a kedélyeket és lökik tele adrenalinnal a népeket.

Az Egyesült Államokból látogat Sopronba a nagy visszatérőként jegyzett The Afgan Whigs, különleges koncertet ígér Hank Sullivant amerikai rockzenész és producer, az MGMT alkalmi gitárosának kultikus bandája, a Kuroma, és a három imádnivaló és krézi csaj, Ikkyu, Motoko és Hiromi, valamint egy eszeveszetten technikás dobos, Kazutaka Komaki alkotta a japán Tricot formáció.

A most bejelentett nevek mellett korábban már a VOLT idei névsorában köszönthettük többek között a Foals, az MGMT, a Volbeat, a Bring me the Horizon és a Morcheeba csapatát, valamint Steve Aokit és Woodkid-et is.

Hosszabb lesz a VOLT

A VOLT február 26-án délután, a Facebook oldalán tett közzé egy sokat sejtető, ám szűkszavú közleményt, amely szerint “idén egy nappal hosszabb lesz a fesztivál”. Bár a pillanatok alatt többezres tetszést kiváltó hírrel kapcsolatban részleteket nem árultak el, a poszt azt sejteti, hogy az eddig nem tervezett, plusz napra egy sokak által várt, különlegesen nagy nevet igazoltak a VOLTosok. Az viszont egyértelműen kiderült, hogy ezen a napon a bérletesek kedvezményesen vehetnek majd részt. Ezzel az idei VOLT hat teljes estét ígér, hiszen már júlus 1-én megnyílik a soproni Lővér Kemping a fesztiválozók előtt.

VOLT fesztivál, 2014. Február 27

Tetszett a tartalom?