Liberálisok: Orbán Viktornak üzenhetnek a választók

0
hirdetés

    Budapest, 2014. október 11., szombat (MTI) – A Liberálisok szerint a választók a vasárnapi önkormányzati választáson megüzenhetik Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy az általa meghirdetett illiberális és munka alapú, vagy pedig egy szabad és demokratikus társadalomban szeretnének-e élni.

    Erről Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke és Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje beszélt szombaton Újpesten, a párt kampányzáró sajtótájékoztatóján.

    Bodnár Zoltán szavai szerint pártja az együttérző liberalizmust képviseli, és  éppen ez, vagyis a szegények és elesettek iránti szolidaritás különbözteti meg őt leginkább Tarlós István főpolgármestertől.

    A liberális jelölt szerint a kampányban elsősorban a szabadelvű budapesti lakosokat kívánták megszólítani, de számítanak azoknak a baloldali szavazóknak a támogatására is, akik most képviselet nélkül maradtak. A Liberálisok programja ugyanis közelebb áll a baloldali értékekhez, szemben azzal a konzervatív és neoliberális értékrenddel, amelyet Bokros Lajos képvisel – értékelte.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke (b) és Bodnár Zoltán, a párt fõpolgármester-jelöltje kampányzáró sajtótájékoztatójuk elõtt egy járókelõvel beszélget a IV. kerületi Szent István téren 2014. október 11-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke (b) és Bodnár Zoltán, a párt fõpolgármester-jelöltje kampányzáró sajtótájékoztatójuk elõtt egy járókelõvel beszélget a IV. kerületi Szent István téren 2014. október 11-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

    Fodor Gábor úgy fogalmazott, a vasárnapi voksolás kimenetelétől függetlenül sikerként értékelik, hogy országosan összesen több mint háromszáz jelöltet indítottak, akik közül Budapesten 174-en méretik meg magukat, beleértve tizenegy polgármester-aspiránst és a főpolgármester-jelöltjüket.

Hirdetés

    A Liberálisok elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hosszú távra terveznek, hiszen a “semmiből” kell felépíteniük egy új pártot, az önálló indulással pedig az a céljuk, hogy a liberális szavazók büszkén szavazhassanak, ne kelljen vállalhatatlan kompromisszumot kötniük. Fodor Gábor szerint Bodnár Zoltán volt jegybanki alelnök személye világos alternatívát jelent azoknak, akik egyszerre kívánnak nemet mondani az “Orbán-féle rendszerre és a baloldal önfelszámoló politikájára”.

    Fodor Gábor bírálta Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét is pénteki beszéde miatt, amelyben a volt kormányfő azt mondta, aki nem az általuk is támogatott Bokros Lajos oldalán áll, az a Fideszt segíti. A liberálisok vezetője elfogadhatatlannak nevezte ezt az álláspontot, mondván ők, ahogy korábban Kádár Jánossal szemben is a demokráciáért harcoltak, nem pedig egy “ellenkádárt” próbáltak felépíteni, úgy most sem gondolják azt más ellenzéki jelöltekről, hogy antidemokratikusak lennének.