A 6 legidegesítőbb dolog a pesti tömegközlekedésben

8

Összeszedtük azokat a legidegesítőbb pesti (tömeg)közlekedési szokásokat, amelyek a legjobban nehezítik meg az életünket. Van, hogy persze az illető nem tehet róla, de több odafigyeléssel ezek mind kiküszöbölhetők lennének. Ha van még valami, ami téged felidegesít a budapesti tömegközlekedésben, írd meg nekünk. Íme a mi listánk:

6. Amikor a mozgólépcsőn egy banyatankos van előtted

mozgolepcso

Nincs is annál idegesítőbb, amikor egy idős, lassú tömegközlekedő van előtted a mozgólépcsőn, aki lassabban gyalogol, mint amennyivel a mozgólépcső megy. Így le/felérve gyakran ráfutásos baleset lesz belőle, sőt a mögötted lévők is rád fognak lépni.

Pro: Amikor az idős személy még meg is áll a mozgólépcső tetején.
5. Amikor figyelnéd, hogy megnyomták-e a gombot a megállódnál, és beáll a látószögedbe egy nagy hasú ember

School-bus-middle-finger

A kényelem nagy úr, főleg, ha sikerült szerezned ülőhelyet a tömegközlekedési járművön. Nem is akarnál hamar felkelni, ha nem muszáj. Így a megállódhoz közeledve a leszállásjelző fényt figyeled, ám pont akkor beáll a jelző és közéd egy nagy hasú egyén, aki miatt kénytelen leszel hamarabb felkelni.

Pro: A nagy hasú egyén még az utat is elállja.
4. Amikor beállsz szépen a megállóba, és rágyújt valaki melletted

Nem is kell ezt magyarázni. Örülsz, hogy kevés a jármű az utakon, nincs kipufogógáz. Erre persze, hogy beáll melléd valaki nagy bagós, aki rágyújt, és a szél biztosan feléd fogja fújni a füstjét. Ott, ahol egyébként TILOS dohányozni.

Pro: Be is ül majd melléd, így még a büdös ruháját is szagolhatod egész út alatt.
3. Amikor megnyomják azt a rohadt gombot a metrón

metrogomb

Még be sem ért az állomásra az M2-es vagy az M4-es de nyomkodják a ajtónyitó gombot. Nem mintha egy éve nem az Alstromok futnának, és nem mintha ennyi idő alatt ne lehetett volna megtanulni, hogy NEM kell jelezni, mert úgyis minden ajtó ki fog nyílni automatikusan.

Pro: Te tudod, hogy nyílni fog az ajtó, de a mögötted lévő jól leb*sz, hogy nyomjad már meg a gombot, mert ő leszállna…
2. Amikor a metrón a csipogásnál szeretnének beszállni, beragadnak, és nekik áll feljebb

metroajto

Ha pirosan villog a jelzőfény, csipog az ajtó, de futnak be a metróba, és szépen az ajtó rájuk záródik. Aztán nagy káromkodások közepette: ez a köcsög vezető igazán megvárhatott volna! Persze, várjunk meg mindenkit, aki jönne, és sose induljunk el.

Pro: Még tartják az ajtót egy percig egy japán turistacsoportnak.
1. Amikor már épp leszálltál minden BKV-s nyavalyáról, és a járdán sem tudsz közlekedni, mert

gyalogos

Szemben ketten jönnek, és nem húzódnak félre, hanem neked, aki egyedül megy, kell a fűbe menned, hogy ne ütközzetek össze.

Pro: sietsz, és eléd jön három nagyobb ember, akit az istenért sem tudsz megelőzni, és 10 perc totyogás után lekésed a villamosodat. Aztán kezdődik elölről a kör.
[socialpoll id=”2227237″]