Az északkeleti amerikai államokban még vannak nehézségek, de már megkezdték a hó eltakarítását

0
hirdetés

Még mindig megnehezítik az Egyesült Államok északkeletei területein az emberek életét a téli vihar következményei, bár szerdán már milliók kezdték meg a sok helyen több mint félméteres hó eltakarítását.

    Az erős szél és a sűrű hóesés miatt legtöbbet szenvedett Massachusetts állam területén Lunenburgnél, Hudsonnál és Auburnnél több mint 91, Worchesternél 88, a bostoni Logan repülőtérnél pedig 62 centiméteres hóvastagságot mértek.

    A Bostontól 50 kilométerre északra fekvő Marshfieldnél a szél által felkorbácsolt dagály átszakította a tengerparti védőgátat, és a víz 11 lakóházat elárasztott. A lakosság felszólította az ott lakókat, hogy hagyják el otthonaikat.

    A vihar sújtotta övezetben szerda délelőtt 17 ezer fogyasztónál még mindig nem sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást.

    A havazás az előrejelzés szerint folytatódik majd, ám a vihar miatt kiadott figyelmeztetést az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS) szerdán egész Új-Angliában feloldotta.

Hirdetés

    Bostonban újraindították a tömegközlekedést.

    A hatóságok két halálesetet hoztak összefüggésbe a viharral: kedden Connecticutban szívrohamot kapott egy 80 éves havat lapátoló férfi, hétfőn pedig New York város közelében hal meg egy szánkózó tinédzser, aki lámpaoszlopnak ütközött.

mti