hirdetés

Wellhello, Jessie J, John Newman, Halott Pénz, Punnany Massif – csak a legfontosabb nevek, akik megfordultak a július 11-16 között megrendezett EFOTT-on, Velencén.

Ahogy Dombóvári István humorista standup-délutánján kifejtette, az EFOTT az a fesztivál, ahol még mindig szívesen és rengetegen hallgatják a magyar zenekarokat, és a fesztiválozók a színpad előtt nem a telefonjukon keresztül nézik a showt. Ezt tapasztaltuk mi is – rengeteg fiatal, akik a buli és nem az Insta-storyk miatt mulattak. A hazai fellépők láthatóan élvezték is ezt az odafigyelést, a VOLT-tal összehasonlítva Velencén sokkal fergetegesebb műsorokat láthattunk. A magyar előadók közül színpadra állt többek közt a Wellhello, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Majka és Curtis, de Rúzsa Magdi is.

Több mint 100 fellépővel és 200 programmal készültek s szervezők a 43. EFOTT-ra. A Köz-Hír az idén először látogatott ki a fesztiválra, amely másokkal összehasonlítva küllemében talán csak a STRAND fesztivállal versenyezhet, pedig hangulatban erősen kimagaslott mások mellett.

Maga a helyszín tökéletes választás volt, valamint a főként vékonyabb pénztárcájú hazai egyetemistákhoz mértek voltak az árak is.

Hirdetés

A fesztivál területén napközben egyebek mellett a Velencei tóban fürödni, vízisportolni, edzeni, jógázni, ügyességi játékokkal játszani és játékos fejtörőket megoldani is lehetett. A terület és a kemping tisztaságára sem lehetett panasz. Az egyetlen negatívum, hogy a bejárat előtt a közlekedés nem volt 100%-osan megoldott, a Velence vasútállomástól a bejáratig közlekedő 300 forintos transzferbusz útját az autósok sokszor akadályozták, illetve az indulási idők sem voltak feltüntetve.