Re-pohár, exkluzív ételek, forgalmirend-változás – Békéscsaba, Kolbász Fesztivál

  0
  hirdetés

  A Re-pohár a környezettudatosság része a 23. Csabai Kolbászfesztiválon október 24-27. között, a városi sportcsarnoknál. Egyszer kell érte 500 forintot fizetni, és a fesztivál végén emlékbe, ajándékba hazavihető. Ha valakinek nincs kedve vagy lehetősége magánál tartani az üres poharat, leadhatja az átvételi ponton, és egy Ökozsetont kap cserébe. Ezt aztán bármikor beválthatja egy új, tiszta pohárra.

  A fesztivál hulladékkezelését szervező társaság szerint a Re-pohár rendszernek köszönhetően jelentősen csökkent tavaly a fesztivál hulladékmennyisége, hiszen annak körülbelül 25-30 százaléka az eldobott műanyag poharakból képződött. A Re-pohár alkalmazásával idén várhatóan 30 köbméterrel kevesebb szemét keletkezik majd a fesztivál négy napja alatt.

  Exkluzív étel- és látványélmények ínyenceknek a VIP-sátorban

  Kemencében sült egész malac helyben szervírozva, töltött oldalas, mangalicaszűz és mangalicasonka, rántott savanyú káposzta, velőhab, pihentető fogásként pedig kovászos uborka sorbet (uborkafagyi száraz jéggel és pezsgővel). A klasszikus disznótoros ételek mellett ilyen különlegességeket is felszolgálnak a Csabai Kolbászfesztivál Gourmet Bistro VIP-sátrában. Amit éppen azért építenek fel a rendezvény nyüzsgő forgatagának szívében, de mégis kissé elkülönítve, hogy az ide október 25-ére, péntekre és 26-ára, szombatra jegyet váltók figyelmes, udvarias kiszolgálás, szervírozás és különleges kulináris színvonal mellett élvezhessék partnerükkel, családjukkal, vendégeikkel a fesztivál hangulatát.

  A klasszikus és újragondolt disznótoros ételeket Fodor Mihály, a békéscsabai Kornélia étterem világbajnoki ezüstérmes mesterszakácsa és kollégái készítik el.

  Hirdetés

  – A Gourmet Bistro egy olyan hely a fesztiválon belül, ahol igényes környezetben szórakozhatnak a vendégek, a koncerteket kivetítőn követhetik végig egy üveg pezsgő és további gazdag, minőségi italválaszték mellett – hangsúlyozta Fodor Mihály. – Mi ízletes, svédasztalos vacsorával járulunk hozzá az élményekhez. A disznótoros ételeket a fesztivál hagyományos alapanyagaiból álmodtuk meg a mai konyhaművészeti trendek mentén. Tökéletes fine dining menüre törekszünk, tehát nemcsak az ízek, hanem a látvány is különleges lesz majd.

  A VIP-jegyet váltók a hangulatos környezetben kellemes lounge zenét, valamint népszerű előadókat hallgathatnak és a nagyszínpad eseményeit is követhetik a VIP Club LED-falán. Érdemes tehát meglepni, meghívni családját, párját, barátait, üzleti partnereit a VIP Gourmet Bistróba.

  Hétfőn (okt.21.) 10 órától változik a forgalmi rend, épül a sátor város

  Már csak napok vannak hátra az október 24-27. közötti, 23. Csabai Kolbászfesztiválig a városi sportcsarnokban és környezetében. Az árusok a Gyulai út egy részén is standokat építenek, kipakolják áruikat. Emiatt a Magyar Közút megyei igazgatósága október 21-én, hétfőn 10 órától forgalmirend-változást léptet életbe a Gyulai út Thurzó utca és Bajza utca közötti szakaszán. Ez október 29-én éjfélig lesz érvényben.

  Tűri Zsanett, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hangsúlyozta, a Gyulai úton a Dobozi út és a Thurzó utca kereszteződésétől 30 km/órás sebességkorlátozásra kell számítani.  Az Alkotmány utcától Gyula irányába egy forgalmi sáv lesz járható főként a rendezvényre érkezők érdekében. Ezen a szakaszon 20 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be. A Gyulai úton a Békéscsaba belvárosa felől (a Kossuth tér irányából) érkezőket a gyorsabb haladás érdekében a Dobozi útra terelik. A Gyula felől érkezők Békéscsaba belvárosát a Bajza utcán közelíthetik meg. Emellett személygépkocsival a Körte sor–Lencsési út–Corvin utca útvonalon is elkerülhetik az érintett útszakaszt.

  Tűri Zsanett kitért arra, a forgalmat ideiglenesen kihelyezett jelzőtáblák segítik. Október 26-án, szombaton, a 750 csapatos gyúrás napján a közlekedőket rendőrök is segítik majd.

  Épül a kolbászfesztiváli sátorváros a csabai sportcsarnoknál

  Eljött az ideje, hogy már azt mondhatjuk, jövő hét csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a 23. Csabai Kolbászfesztivál a városi sportcsarnokban és környékén. Ennek megfelelően elkezdődött a sátorváros építése. Két, 4-4 ezer négyzetméteres óriássátrat húznak fel, a Mokryt és a Munkácsyt. Ezekben tartják a kolbászgyúró versenyeket, szombaton kiegészülve a sportcsarnok küzdőterével.

  Lényegében már áll a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár két, egybenyíló sátra. Elegáns standokon várják üzleti partnereiket, vendégeiket, emellett kóstoltatnak és árusítanak is.

  A kolbász mellett például édességekkel, tejtermékekkel, köztük sajtokkal is megjelennek kiállítók. A hagyományokhoz hűen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján látványfőzést tartanak Prohászka Bélának, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének a szakmai irányításával. A látogatók az elkészült ételeket megkóstolhatják.

  A másik, nem szakmai sátorban is sokszínű lesz a kínálat, különböző termékeket mutatnak be működés közben, közben elmondják a cégek képviselői, hogy miért éri meg ezeket megvásárolni. A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás csütörtöktől szombatig 10-20 óráig, vasárnap 10-18 óráig tart nyitva.